Van Gogh Challenge: moderne make-overs door kunstenaars

Van Gogh Challenge: moderne make-overs door kunstenaars

08-09-2022 (11:23) - Creatie

Tijdens de Van Gogh Challenge daagden designmerk IXXI en het Van Gogh Museum kunstenaars wereldwijd uit om Van Goghs meesterwerken een moderne make-over te geven. De drie beste doorvertalingen krijgen binnenkort zelfs een plek binnen de muren van het Van Gogh Museum Amsterdam.
 
Van Zonnebloemen in 3D tot een Selfieportret; met de Van Gogh Challenge daagden IXXI en het Van Gogh Museum Amsterdam designers in binnen- en buitenland uit om hun eigen 21e-eeuwse versie te maken van Vincent van Gogh’s wereldberoemde werken. Honderden kunstenaars stuurden hun doorvertalingen in, hopend op een plek in IXXI’s exclusieve “Van Gogh 21st Century”-collectie, die vanaf 8 september online te zien is.
 

Van Gogh inspireert artiesten van nu

Met de Van Gogh Challenge zetten IXXI en het Van Gogh Museum Amsterdam naast Van Gogh ook opkomende en bestaande hedendaagse designers op de kaart. Marijn Veraart, Head of Global Partnerships & Licensing van het Van Gogh Museum Amsterdam: “Het is ontzettend mooi om te zien hoe het werk en leven van Vincent van Gogh artiesten van nu inspireert. Op deze manier kunnen we creatief talent, samen met IXXI, een podium bieden.”
 

 

Tot en met zondag 11 september kiest het publiek uit welk werk van de nieuwe collectie een plek in het museum verdient, zodat ze hun favoriete werk eind september ook in het echt kunnen bewonderen.