YouTuber Kwebbelkop lanceert NFT-platform LaunchMyNFT met debuut token $MYNFT

21-01-2022 (16:14) - Creatie

Kwebbelkop, met 15 miljoen volgers één van de grootste YouTubers van Nederland, kondigt de officiële lancering van LaunchMyNFT aan, dat hij samen met twee businesspartners, Suraj Patel en Christopher R. Dawe, lanceert. Het is het eerste, en enige, creator-to-customer platform dat het voor gebruikers gemakkelijk maakt om willekeurig gegenereerde NFTs te creëren en direct te verkopen. De officiële lancering van LaunchMyNFT wordt gevierd met de introductie van een nieuwe token: $MYNFT.

 
Non-Fungible Tokens (NFTs), simpel gezegd eigendomsbewijzen van digitale items, hebben eind 2021 een vlucht genomen toen de grootste merken wereldwijd doorhadden welke rol de digitale assets kunnen spelen. Toch blijft het voor velen lastig zich in deze technische wereld met veel afkortingen wegwijs te maken. Kwebbelkop, aka Jordi van den Bussche, “Het maken van NFTs is ingewikkeld, kost veel tijd en geld en is daardoor slechts voor een klein groepje mensen toegankelijk. Daar willen wij met LaunchMyNFT verandering in brengen.” LaunchMyNFT wil een veilig en voordelig creator-to-customer platform zijn dat het creëren, minten en verkopen van NFTs en NFT-collecties voor iedereen toegankelijk maakt.
 

Nieuwe token $MYNFT

De testfase van het platform is succesvol verlopen. Vanaf de lancering eind november zijn er in minder dan twee maanden tijd één miljoen NFTs gecreëerd door meer dan 200.000 unieke gebruikers. Per dag wordt er al ter waarde van $200.000 aan NFTs verkocht via het platform. Elke dag krijgt het platform er zo’n 10.000 tot 20.000 unieke gebruikers bij. “Nu is het tijd om het platform officieel te lanceren met de aankondiging van onze token met de naam $MYNFT. Door te investeren in het token kun je extra functies op het platform ontgrendelen. Kopers krijgen toegang tot loyaliteits-, lidmaatschaps- en cashback programma's en profiteren van verlaagde tarieven”, zegt Kwebbelkop. Het doel is om eind dit jaar één miljoen unieke gebruikers naar het platform te trekken en meer dan 100 miljoen NFTs te hebben gecreëerd.
 

Gemakkelijk NFTs ‘minten’

Het platform is vernieuwend in de manier hoe het gebruikers helpt om NFTs te ‘minten’, oftewel te creëren. Vervolgens voorziet LaunchMyNFT ook bij de eerste verkoop van de NFTs. Waar het op andere platformen mogelijk is om één NFT tegelijk te maken, is het met LaunchMyNFT mogelijk om 10.000 NFTs tegelijk te ‘minten’. Kwebbelkop: “Zodra een NFT is gecreëerd, is het beschikbaar voor andere NFT-marktplaatsen. Je kunt het vergelijken met het atelier van een schilder - dat zijn wij - daarna wordt het schilderij verkocht op een veiling.
 

Investeerders

LaunchMyNFT heeft $1,975 miljoen opgehaald in een privé-tokenverkoop en wordt ondersteund door veel investeerders waaronder crypto giganten als iAngels, Banter Capital en eToro. Mor Assia, Founding Partner en Co-CEO van iAngels, over de investering: "Crypto wordt snel mainstream en NFTs, via kunst, muziek en gaming, stimuleren dit. We hebben geïnvesteerd in LaunchMyNFT omdat het deze trend stimuleert en dankzij de kant-en-klare oplossing wordt elkaar maker in staat gesteld zijn kunst om te zetten in NFTs. Zo wordt er een brug geslagen tussen makers en de crypto-economie. Een oplossing als LaunchMyNFT verkort de time-to-market van artiesten en stelt hen in staat zich te focussen op het creatieve aspect.”
 

Over Kwebbelkop

Jordi van den Bussche, beter bekend als Kwebbelkop, maakt Engelstalige Youtube content waarin hij commentaar geeft op videogames. Naast het hoofdaccount waar hij meer dan 15 miljoen volgers heeft en meer dan 6,6 miljard views, heeft hij ook een tweede account genaamd “Kwebbelcop” wat goed is voor 1,3 miljoen volgers. Ook is de Youtuber actief op Twitter met het account Bored Ape #2323 waar hij zijn meer dan 400.000 volgers informeert over NFT- en de Metaverse-ruimte. Met de oprichting van LaunchMyNFT stort Kwebbelkop zich definitief op de alsmaar groeiende wereldwijde markt van NFTs.