YouTubers Glowmovies lanceren hun eerste graphic novel

11-05-2023 (11:08) - Creatie

Influencers Jesper Weijs en Rik Kleeven van het YouTube-kanaal Glowmovies hebben hun eerste graphic novel uitgebracht: 'Rik en Jesper maken er een zooitje van'. Met deze mijlpaal zetten ze hun creatieve en avontuurlijke aanpak voort en inspireren ze jonge hobbyisten & fans met hun bijzondere constructies en avonturen.

Rik en Jesper zijn bekend geworden door hun opvallende en soms zelfs gevaarlijke bouwwerken in de tuin van Jesper. Hun passie voor klussen en avontuur leidde tot grote populariteit op YouTube, waar ze tweewekelijks een nieuwe video lanceren met gemiddeld meer dan 1 miljoen views. Nu hebben ze de stap gezet naar het uitbrengen van hun eigen boek.

In samenwerking met Kosmos Uitgeverij heeft Scooperz Glowmovies Scooperz begeleid bij het hele proces en de opzet van de social strategie voor de lancering. Het resultaat is een komische graphic novel over een bizar bouwwerk en een boze buurman, met tekeningen van Tamara Boon.

De humoristische en avontuurlijke graphic novel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en is nu verkrijgbaar in boekhandels en online.