Ondernemers optimistisch over hun bedrijf ondanks pandemie

Ondernemers optimistisch over hun bedrijf ondanks pandemie

10-05-2022 (16:07) - Economisch

Uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van PayPal blijkt dat Nederlandse midden- en kleinbedrijven veel kansen zien na de pandemie en flexibele financiering overwegen om groei te stimuleren en zich te beschermen tegen financiële onzekerheden. 78% van het Nederlandse mkb voelt zich positief over hun bedrijf, ondanks alle zorgen en uitdagingen waarvoor zij komen te staan na de pandemie. Dit blijkt uit een Ipsos-onderzoek in opdracht van PayPal onder 506 kleine en middelgrote bedrijven in Nederland.
 
Wel maken Nederlandse ondernemers zich grote zorgen over de huidige economische situatie. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 60% zich zorgen maakt over de hoge energie- of brandstofprijzen, terwijl bijna de helft (41%) zich zorgen maakt over het huidige inflatieniveau.
 

Volop kansen

Hoewel er zorgen zijn, blijkt uit het onderzoek dat Nederlandse ondernemers veerkrachtig blijven en dat de meerderheid kansen ziet om te groeien. Meer dan 80% van de kleine en middelgrote bedrijven is optimistisch over het aantrekken van nieuwe klanten. Nog eens 43% van de kleine en middelgrote bedrijven onderzoekt het aantrekken van nieuwe markten, en 39% van de ondervraagden wil graag nieuwe producten ontwikkelen om groei te stimuleren.
 

Zakelijke lening

Bijna de helft (43%) van de respondenten overweegt een zakelijke lening af te sluiten om deze kansen te benutten en zich te beschermen tegen financiële onzekerheden. De meerderheid is van plan extra kapitaal te gebruiken om hun bedrijf te laten groeien (58%), bijna een derde (29%) zegt dat het zal helpen met hun cashflow om rekeningen te betalen. Volgens een kwart van de respondenten kunnen leningen helpen als opvangmiddel wanneer actuele onvoorziene gebeurtenissen grote negatieve invloed hebben op hun bedrijf. Mkb’s vinden snelle goedkeuring (63%), een online aanvraag (52%) en geen vaste looptijd van de lening (49%) het belangrijkst bij het afsluiten van een zakelijke lening.
 

PayPal Business Krediet

Als vertrouwde partner van Nederlandse midden- en kleinbedrijven blijft PayPal Nederlandse ondernemers steunen door een nieuwe zakelijke financieringsoplossing toe te voegen aan haar PayPal Commerce Platform2 PayPal Business Krediet biedt het Nederlandse midden- en kleinbedrijf snel en eenvoudig toegang tot het kapitaal dat zij nodig hebben om te groeien en te bloeien. Met deze oplossing wil PayPal het Nederlandse midden- en kleinbedrijf een transparante oplossing bieden die verantwoord lenen makkelijker maakt.

PayPal Business Krediet biedt een laagdrempelige oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven die gebruik maken van het PayPal-betalingsplatform. Het kredietbedrag dat PayPal toekent is gebaseerd op het PayPal-omzetvolume van de ondernemer en bedraagt maximaal €130.000 voor nieuwe klanten en €160.000 voor bestaande klanten. Voor het toekennen van een krediet evalueert PayPal de geschiedenis van de verkoopprestaties van het bedrijf, om binnen enkele minuten een kredietbeslissing en financiering te verstrekken waarmee de lange tijden van de traditionele financiële organisaties worden verkort. De voordelen voor kleine en middelgrote bedrijven zijn:
- Financiering klaar in een paar minuten
De gestroomlijnde online aanvraagprocedure maakt een onmiddellijke beslissing en financiering mogelijk. Ondernemers kunnen binnen enkele minuten kapitaal aanvragen en ontvangen.
- Een snelle kredietcontrole
De financieringsovereenkomst door PayPal is gebaseerd op de accountgeschiedenis van de PayPal-ondernemer.
- Verantwoorde en passende terugbetaling
Zonder vaste looptijd worden de aflossingen automatisch ingehouden op elke verkoop, op basis van een door de ondernemer gekozen aflossingspercentage van 10% tot 30% per verkoop. PayPal Business Krediet is een flexibele oplossing, die verantwoord lenen bevordert met een terugbetaling die is afgestemd op het verkoopvolume van de ondernemer en diegene tegelijkertijd in staat stelt de groeiambities waar te maken.
- Geen verborgen kosten
Geen periodieke rente of verborgen kosten - de ondernemer betaalt slechts één vast bedrag dat aan hen wordt gepresenteerd wanneer diegene de lening aangaat.
 

Zes markten en 1,1 miljoen leningen

Met de beschikbaarheid van PayPal Business Krediet in Nederland (en Frankrijk, op hetzelfde moment gelanceerd) is het aanbod van de financieringsoplossingen voor ondernemers nu toegankelijk in zes markten, waaronder de Verenigde Staten, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Frankrijk. Sinds de eerste lancering in de Verenigde Staten in 2013 heeft PayPal toegang verschaft tot meer dan 22 miljard USD aan kapitaal via meer dan 1,1 miljoen leningen aan bedrijven. In Europa heeft PayPal het equivalent van meer dan 3,6 miljard USD aan kapitaal verstrekt aan Europese bedrijven, met meer dan 230.000 goedgekeurde leningen. Als voorbeeld: in Duitsland heeft PayPal in de eerste 12 maanden na de lancering in november 2018 meer dan 250 miljoen euro aan leningen verstrekt aan meer dan 8.000 kleine en middelgrote bedrijven. 

 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.

Bureaus

Media

Marketing