Stena Line Travel Group nieuwe aandeelhouder Voigt Travel

Stena Line Travel Group nieuwe aandeelhouder Voigt Travel

17-11-2022 (16:39) - Economisch

Voigt Travel Holding, gespecialiseerd in reizen naar Noord-Europa, heeft een nieuwe aandeelhouder gevonden in Stena Line Travel Group. De aandelen zijn overgenomen van Karmijn Kapitaal en van het management van Voigt Travel Holding. Zo bundelen de reisbedrijven hun krachten om de positie van Scandinavië als vakantiebestemming verder te versterken.

Buro Scanbrit, Voigt Travel, zusteronderneming Scandinavian Wintersports en het Finse Ruka Safaris zijn nu allemaal onderdeel van het Zweedse Stena Line Travel Group. Alle labels behouden hun eigen naam en positionering.

Marktleiderschap dichterbij

Stena Line Travel Group is één van de grootste reisbedrijven van Scandinavië. Meerdere Europese merken zijn onderdeel van de groep, die een sterke positie heeft in Noord-Europa en Nederland. Met de overname van Voigt Travel Holding komt het marktleiderschap voor Stena Line Travel Group een flinke stap dichterbij. Ook voor Voigt Travel betekent dit groei. De verschillende merken blijven bestaan om het eigen vermogen te optimaliseren en de eigen doelgroepen te bedienen. Tegelijkertijd wordt zoveel mogelijk synergie gezocht. Reisondernemer Cees van den Bosch krijgt in Nederland de leiding over de labels Voigt Travel, Buro Scanbrit, Scandinavian Wintersports en het Finse Ruka Safaris. Marloes Meijer blijft als Managing Director bij Voigt Travel betrokken.


Bureaus

Media

Marketing