Game-uitgever The Iterative Collective haalt 1,2 miljoen dollar op

17-03-2023 (15:46) - Gaming

De in Singapore gevestigde indie game-uitgever The Iterative Collective (TIC) heeft 1,2 miljoen dollar opgehaald in een startronde onder leiding van Cocoon Capital en diverse business angels. TIC zal de fondsen gebruiken om zijn publicatie- en marketingcapaciteiten uit te breiden om spelontwikkelaars in staat te stellen succesvolle titels te creëren.

Markt van 104 miljard

Game engines zoals Unity en Unreal Engine hebben het voor onafhankelijke ontwikkelaars gemakkelijker gemaakt om games van hoge kwaliteit te maken. Volgens een recent rapport zal de wereldwijde markt voor pc- en consolegames tegen 2026 een gecombineerde omzet van 104 miljard dollar bereiken. Maar ondanks het gemak waarmee spellen kunnen worden ontwikkeld, is commercieel succes niet gegarandeerd. Meer dan 50% van de zelfgepubliceerde pc-games levert namelijk minder dan 4.000 dollar op, wat een aanzienlijke uitdaging vormt voor onafhankelijke studio's.

Ecosysteem

TIC pakt dit probleem rechtstreeks aan. Sinds de lancering in 2020 heeft TIC een ecosysteem opgebouwd voor onafhankelijke gamestudio's die consequent succesvolle games produceren. Door getalenteerde ontwikkelaars middelen en ondersteuning te bieden, helpt TIC hen hun creatieve spelconcepten om te zetten in winstgevende bedrijven.

Het debuutspel van TIC, The Signal State, is een cultklassieker geworden en heeft bewezen een commercieel succes te zijn met duizenden betalende spelers. TIC zal zijn huidige en toekomstige spellen presenteren op PAX East 2023 in Boston, VS op 23 tot 26 maart 2023, zodat de aanwezigen de spannende en diverse line-up van TIC's spellen kunnen ervaren.

De oprichters van TIC, Matthew Quek en Haskel Chua, zijn gepassioneerd over het ondersteunen van onafhankelijke gamestudio's, omdat ze uit eerste hand de uitdagingen hebben ervaren waarmee ze worden geconfronteerd bij het verkrijgen van de middelen die ze nodig hebben om te slagen.