Grand Turisimo: Eerbetoon aan de GT Acedemy van Nissan

26-07-2023 (12:13) - Gaming

Nissan doorbrak in 2008 barrières met de introductie van een unieke gamer-naar-racer-competitie. De samenwerking tussen Nissan en Gran Turismo met de GT Academy opende deuren voor aspirant-talenten over de hele wereld.

Dankzij de GT Academy gaf Nissan talentvolle coureurs een kans op een succesvolle carrière in de autosport. Als eerbetoon aan de GT Acedemy van Nissan komt Sony met de film: Grand Turisimo. 

Één doel

Gran Turismo vertelt het succesverhaal van Jann Mardenborough die als tiener, dankzij skills opgedaan door het spelen van Gran Turismo game, werd aangenomen in de GT Academy van Nissan. Het verhaal gaat in op de vele uitdagingen, teleurstellingen maar ook successen waarmee Mardenborough in aanraking kwam. Allemaal met maar een doel: een professionele autocoureur worden. De film is geregisseerd door Neill Blomkamp. In de film zijn rollen weggelegd voor onder meer Archie Madekwe, David Harbour, Orlando Bloom en Djimon Hounsou. Ook spelen de modellen van Nissan een grote rol, zoals de iconische 370Z en GT-R. De Gran Turismo-film is vanaf 10 augustus 2023 te zien in de Nederlandse bioscopen.