MINI en Samsung Display presenteren een ode aan sciencefiction

24-08-2023 (10:55) - Gaming

Kort voor de officiële lancering van de nieuwe MINI-familie op de IAA MOBILITY 2023 biedt MINI een exclusieve blik op de centrale besturingseenheid: de MINI Interaction Unit.

Het ronde OLED-display is samen met Samsung Display Corporation ontwikkeld en is een primeur in de auto-industrie. In het midden van het MINI Lab staat een gigantische incubatortank die doet denken aan grote sciencefiction-, gaming- en anime-klassiekers. MINI is voor de tweede keer hoofdsponsor van de Gamescom-merchandise en sponsort de Cosplay Awards op 's werelds grootste gamesevenement. Van 23 tot 27 augustus 2023 verzamelt Gamescom honderdduizenden gamingfans van over de hele wereld in een tentoonstellingsruimte in de Koelnmesse. 

Focus op technologie

Sciencefiction biedt de juiste context voor het in scène zetten van de toekomst en technologie. MINI hanteert een complementaire benadering van de speelse impact vorig jaar toen het merk de MINI Concept Aceman met Pokémon Mode presenteerde. "MINI past goed bij Gamescom, omdat MINI een ervarings- en gemeenschapsmerk is. Vorig jaar stond de MINI Concept Aceman in het middelpunt van onze aanwezigheid. Dit jaar willen we ons concentreren op het technische hoogtepunt in het interieur van onze nieuwe MINI familie, ons ronde OLED-display, door een speelse en digitale ervaring. Sciencefiction als ode aan de toekomst is de perfecte setting voor onze innovaties", zegt Stefanie Wurst, hoofd van MINI. Het hart van de nieuwe MINI-familie is de iconische MINI Interaction Unit. MINI en Samsung Display stellen mensen centraal in hun activiteiten door vooruitstrevende oplossingen voor mobiliteit en gebruikersinterfaces te ontwikkelen.

Gamescom-gemeenschap

MINI staat voor individualiteit. De MINI Interaction Unit toont verschillende ontwerpen en inhoud, afhankelijk van de geselecteerde Experience Mode. Vooral de nieuwe Personal Mode versterkt de consistente uitdrukking van individualiteit. In deze modus kan via de MINI-app een foto uit de smartphonegalerij als achtergrond voor het middendisplay worden ingesteld, waardoor de hele cockpitsfeer wordt gepersonaliseerd.  MINI nodigt niet alleen Gamescom-bezoekers uit in zijn MINI Lab in hal 5.2, maar ondersteunt ook de cosplaygemeenschap. Bij de Cosplay Awards vertegenwoordigt cosplayer Ben Bergmann, ook bekend als Maul Cosplay, MINI als jurylid. De winnaars van de prijs ontvangen een uitnodiging voor de exclusieve MINI UNITED - het lanceringsfeest van de nieuwe MINI-familie.