Mattel viert jubileum van Barbie met rolmodellen van negen atleten

Mattel viert jubileum van Barbie met rolmodellen van negen atleten

22-05-2024 (13:49) - Inclusiviteit

Ter viering van het 65-jarig jubileum van Barbie, maakt speelgoedfabrikant Mattel unieke rolmodelpoppen van negen atleten van over de hele wereld, waaronder de Amerikaanse tennisster Venus Williams. Deze poppen zijn bedoeld om jonge meisjes aan te moedigen om hun dromen na te jagen en in zichzelf te geloven.

De negen geëerde atleten zijn Venus Williams, een tennisster uit de Verenigde Staten; Christine Sinclair, een voetbalster uit Canada; Mary Fowler, een voetbalster uit Australië; Estelle Mossely, een boksster uit Frankrijk; Alexa Moreno, een turnster uit Mexico; Rebecca Andrade, een turnster uit Brazilië; Susana Rodriguez, een paratriatleet uit Spanje; Federica Pellegrini, een zwemster uit Italië; en Ewa Swoboda, een atletieksprintster uit Polen.

Barbie's Dream Gap Project wil meer gelijke kansen voor meisjes wereldwijd, zowel in de sport als daarbuiten. In samenwerking met VOICEINSPORT, een digitaal sportplatform, biedt Barbie virtuele mentorsessies aan om meisjes te ondersteunen en aan te moedigen actief te blijven in de sport. 

Het merk Barbie viert het hele jaar door zijn 65-jarig jubileum met nieuwe sportpoppen, speelsets en andere samenwerkingen.