De leukste plekjes aan de Nederlandse kust

04-12-2023 (17:17) - Lifestyle

Even heerlijk uitwaaien aan de Nederlandse kust in de herfst en winter, en in de lente en zomer relaxen en genieten van de zon: dat wil iedereen. Een vakantie aan de Nederlandse kust is daarom ook altijd erg populair. Wilt u investeren in vakantiehuis om te verhuren in de buurt van de Nederlandse stranden? Dan zijn dit de allerleukste plekken.

 

Hoofdplaat

Hoofdplaat ligt in de gemeente Sluis in Zeeland. Het staat bekend als het jongste dorp van Zeeuws-Vlaanderen. Het dorpje is rijk aan historie en ligt midden in de natuur. Zo vind je hier ‘Het Mooiste Ommetje van Zeeland’. Dit ommetje is zes kilometer lang en u komt langs negen bijzondere plekken. Bezoek het Verdronken Land van Saeftinghe, een unieke plek. Spot waterbuffels en leer meer over dit gebied bij de expositie. Zo leer je nog meer!

 

Domburg

Domburg bevindt zich aan de Noordzeekust, in Walcheren. Domburg heeft dan ook een breed zandstrand, met een totale lengte van zeven kilometer. De stranden zijn niet alleen netjes, maar het staat ook bekend als het schoonste strand van Nederland. Naast het strand, zijn er genoeg andere dingen te doen. Bezoek een middeleeuws kasteel, een aquarium, de Deltawerken en de Oosterscheldekering.

 

Ouddorp

Een weekendje weg of een week? Dan is Ouddorp een hele gezellige plek om naartoe te gaan. Het is een dorp in het zuidelijkste puntje van Zuid-Holland. Het dorpje is omgeven door natuur, duinen, de kust en een meer. Maak een rondvaart op het Grevelingenmeer, waar ook veel watersportmogelijkheden zijn. Of ga met de kinderen naar Buitenspeeltuin De Flipjes. Daarnaast is vissersdorp Stellendam een leuk uitje.

 

Egmond aan Zee

Dit plaatsje in Noord-Holland ligt direct aan de kust. Ideaal dus. Het is slechts een halfuurtje rijden naar havenstad IJmuiden met maar liefst vier havens. Het is, na Rotterdam, dan ook de grootste havenstad van Nederland. Egmond aan Zee ligt daarnaast vlakbij Amsterdam. Het is een leuke winkelstad met veel historie en gezelligheid. Maak een tour met één van de vele rondvaartboten en geniet naderhand van wat lekkers op een terras.

 

Klinkt allemaal goed, toch? Lees meer over de opties over de verhuur van uw vakantiehuis op onze website.