De top 5 beste betaalde sporters van Nederland

06-03-2023 (12:00) - Lifestyle

Nederland is enorm gefocust op sport. We presteren goed in verschillende sporten en er wordt ook een hoop geld mee verdiend. Nederlanders vinden het leuk om op de hoogte te blijven van het laatste sport nieuws. Vandaar de lijst met best betaalde sporters van Nederland. Vind je de namen verrassend? We beginnen met de nummer 5.

Virgil van Dijk - Voetballer

We trappen af met Virgil van Dijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal en speler van Liverpool. Hij wordt gezien als een van de beste verdedigers ter wereld. Liverpool bevindt zich dit seizoen in een lastige situatie, maar van Dijk straalt nog steeds op het veld. In 2019 werd hij bijna winnaar van de Ballon D’or. Het was helaas Messi die er met de prijs van doorging. De voetballer verdiend ongeveer 14.9 miljoen per jaar.

Kenley Jansen – Honkballer

De topsporter speelt op dit moment bij de Boston Red Sox en is de nummer 4 op onze lijst. Voor de overstap verdiende Jansen net iets minder dan van Dijk, maar het nieuwe contract laat hem een plekje stijgen. De honkballer gaat namelijk in de komende twee jaar 32 miljoen dollar verdienen.

Jansen is 35 jaar oud en geboren op Curaçao. Hij heeft de overstap van Atlanta Braves naar de Boston Red Sox gemaakt. Jansen komt niet in de buurt van de nummer 1, maar verdiend een mooi salaris. Zijn nieuwe club is een van de grootste clubs in de Major League Baseball.

Frenkie de Jong – Voetballer

Na zijn legendarische overstap van Ajax naar Barcelona is Frenkie de Jong een stuk meer gaan verdienen. Door de financiële situatie van de Catalanen heeft de voetballer ook weer aardig wat in moeten leveren, maar hij verdient alsnog zo’n 18 miljoen per seizoen. De creatieve middenvelder krijgt steeds meer speeltijd van trainer Xavi en laat zich erg goed zien. De voetballer is erg gewild door andere clubs en een overstap naar de Premier League leek er een tijdje aan te komen. De Premier League is misschien wel de rijkste Europese voetbalcompetitie. De Jong heeft echter aangegeven dat hij bij Barcelona wil blijven.

Xander Bogaerts – Honkballer

Het is wel duidelijk dat voetballers en honkballers een goed salaris hebben op topniveau. Xander Bogaerts speelde een tijdje samen met Kenley Jansen. De honkballer verdiende ongeveer 20 miljoen dollar per jaar. Hij was een tijdje op zoek naar een nieuwe club en lijkt deze nu gevonden te hebben. San Diego Padres hebben de honkballer een contract voor 11 jaar aangeboden. In die tijd gaat de topsporter 266 miljoen verdienen.

Max Verstappen – Formule 1

We zijn aangekomen bij de nummer 1. Het is niemand minder dan Max Verstappen. De Formule 1 coureur verdiend ruim het dubbele in vergelijking met de andere sporters op deze lijst. Verstappen rijdt voor Red Bull Racing en krijgt daarvoor een salaris van ongeveer 50 miljoen per seizoen. Daarnaast krijgt hij bonussen voor het winnen van races en behalen van andere doelstellingen. Ook heeft de jonge coureur nog een aantal sponsordeals die geld opleveren.