Dit zijn de meest gevraagde én best betaalde bijbanen

Dit zijn de meest gevraagde én best betaalde bijbanen

13-05-2024 (13:26) - Lifestyle

Online talenplatform Preply deed onderzoek naar de meest gevraagde bijbaan van dit moment.

Dat blijkt een job als bijlesdocent te zijn.

Het afgelopen jaar hadden volgens het CBS 852.000 mensen een tweede baan naast hun hoofdbaan. Dat is 8,8 procent van alle werkenden. Maar hoe kom je nu aan de best passende bijbaan? Het internet is natuurlijk een goede plek om een bijbaan te vinden. Nederlanders zoeken via Google onder andere naar vacatures, informatie over het uurloon en andere details om te onderzoeken of ze extra inkomsten kunnen genereren. Maandelijks zoeken gemiddeld 9.900 mensen op ‘bijbaan’ of ‘bijbaantje’. Preply heeft Indeed.nl gebruikt om de vacatures voor bijbanen en het gemiddelde uurloon van bijbaantjes in Nederland te analyseren.

Top-vijf meest gevraagde bijbanen

1. Bijlesdocent
2. Chauffeur
3. Werken op een festival
4. Horecamedewerker
5. Sales promoter

Wil je per uur het meeste geld verdienen? Ga dan aan de slag als chauffeur, met een gemiddeld inkomen van twintig euro per uur. Grote kans dat je hierin werkt vindt, want chauffeurs staan op de tweede plaats in de ranglijst ‘meest gevraagde bijbanen’.

Top-vijf best betaalde bijbanen

1. Chauffeur
2. Orderpicker
3. Bijlesdocent
4. Sportles geven / trainer
5. Festival medewerker

Zelf je uurtarief bepalen

Voor gemiddeld bijna zeventien euro per uur (€16,98) kun je aan de slag als orderpicker. Ook kun je gaan voor een baan als bijlesdocent. Gemiddeld ligt dit uurloon op vijftien euro. Deze baan staat daarnaast bovenaan de ranglijst ‘meest gevraagde bijbanen’, met het naderende einde van het schooljaar in zicht. 

Hier kun je de resultaten van het gehele onderzoek vinden.