Een passend parfum kiezen voor elke gelegenheid

04-04-2024 (18:30) - Lifestyle

Geuren spelen een belangrijke rol in je dagelijks leven. Geuren roepen herinneringen op aan de appeltaart van je oma of die vakantie van vroeger. De geur van iemand bepaalt ook of je iemand wel of niet mag. Verder beschermt je neus je tegen gevaren van bijvoorbeeld ontsnappend gas of bedorven voedsel. De juiste geur helpt je te ontspannen of geeft je nieuwe energie. Een wereld zonder geuren is bijna niet voor te stellen. Al vele jaren doen parfumeurs hun uiterste best om de ultieme geuren te vangen in een flesje. Wij helpen je met kiezen van het perfecte goedkope parfum voor elke gelegenheid.

Hoe gaat een parfumeur te werk?

Een parfumeur is een echte specialist en dit beroep is niet geschikt voor iedereen. De parfumeur ontwerpt en stelt parfums samen. Naast een goede neus heeft een parfumeur ook een scheikundige achtergrond nodig en een flinke dosis creativiteit. Een goede parfumeur kan 2.500 tot 3.000 geurstoffen herkennen. Dit vergt dagelijkse training. Bij het creëren van een geur gaat het niet alleen om het ruiken, maar zal de parfumeur ook zijn of haar emoties moeten aanspreken om te bepalen welk gevoel de geur oproept.

De invloed van parfum op je stemming

De geur van je parfum heeft invloed op je stemming. Wees je hiervan bewust als je parfum opspuit. Frisse geuren, zoals citroen scherpen je geest en verbeteren je werkprestaties. Een parfum, zoals Gentlewoman van Juliette has a gun is dankzij de citrusachtige geur daarom een ideaal parfum om overdag te dragen tijdens je werk. Geuren die een vertrouwd en warm gevoel geven, zijn geuren met aloë vera. Ben je op zoek naar een parfum dat je zelfvertrouwen vergroot? Kies voor geuren met orchidee en sandelhout. Kruidige geuren bewaar je voor een avondje uit.

Wordt het eau de toilette of eau de parfum

Wil je een nieuw parfum toevoegen aan je collectie? Eau de toilette bevat een hoger percentage water dan eau de parfum. De geur blijft daarom minder lang hangen. Voor dagelijks gebruik is eau de toilette perfect of als je een parfum over het algemeen te sterk vindt. Eau de parfum bevat een hoger percentage essentiële oliën dan eau de toilette en heeft een daarom een intensere geur die langer blijft hangen. Eau de parfum is meestal wat duurder dan eau de toilette, maar je hoeft hier minder van te gebruiken voor hetzelfde effect. In de zomer kiezen mensen vaker voor een eau de toilette en voor ingrediënten als citrus of bloemengeuren. In de winter heb je vaak een grotere behoefte aan een krachtige geur. In dit seizoen kom je eerder uit op een eau de parfum met ingrediënten als vanille, kardemom en muskus.
Het perfecte parfum is een kwestie van smaak. Probeer verschillende parfums uit en test ze op je huid, want elk parfum ruikt bij iedereen anders. Neem de tijd om jouw favoriete parfum te kiezen voor elke gelegenheid.