Free Heri Heri for All lanceert de Road to Freedom

30-06-2023 (11:53) - Lifestyle

Stichting KIP Republic, bedenkers van het nationale initiatief ‘Free Heri Heri for All’ dat sinds 2020 op 1 juli voor Keti Koti gratis heri heri maaltijden uitdeelt, gaat gedurende het gehele herdenkingsjaar 150.000 heri heri maaltijden uitdelen onder de naam ‘Road to Freedom’.

De stichting doet dit in samenwerking met verschillende partners in het hele land, en nodigt organisaties uit zich aan te melden om gezamenlijk het draagvlak voor de herdenking van 1 juli te vergroten.

De missie van KIP Republic is om gedurende het gehele herdenkingsjaar bewustwording en educatie rondom Keti Koti te blijven activeren. “De geschiedenis is ons aan het leren dat de weg naar vrijheid een proces is dat niet van één op de andere dag plaatsvindt, we moeten in dialoog blijven en de samenleving ook na Keti Koti blijven verbinden”, aldus Ayra Kip.

Het doel van de stichting is meer bewustwording, verbinding en begrip binnen de samenleving te activeren, zeker als het gaat om de doorwerking van het slavernijverleden. KIP Republic hoopt naast vele private organisaties juist de overheid en het Ministerie van Onderwijs als belangrijkste stakeholder mee te krijgen. KIP Republic faciliteert hiervoor niet alleen het gezamenlijk eten, maar ook het samen koken om onder andere door de cultuurhistorische culinaire tradities van elkander beter te leren kennen. De educatie zal in ieder geval in verschillende vormen plaatsvinden en een centraal onderdeel van de Road To Freedom zijn.

De teller loopt vanaf 1 juli dit jaar. KIP Republic nodigt huidige en potentiële nieuwe partners uit zich aan te melden voor de Road To Freedom via de website. Ook internationale organisaties zijn welkom zich aan te melden.