Gloednieuwe SUV kopen? Do or don’t?

07-07-2023 (11:49) - Lifestyle

Een SUV kopen is voor sommige mensen wel een puntje van stress. Tegenwoordig zijn er ook allerlei andere vormen van vervoer en is het zelf kopen van een auto niet meer altijd nodig. Soms is er de mogelijkheid om een auto van het werk te leasen of is eigenlijk alles ook wel per fiets te doen. Daardoor ontstaat steeds vaker het dilemma over het wel of niet aanschaffen van een nieuwe auto. Eénmaal besloten dat de auto toch echt onmisbaar is, dan ontstaat vaak de vraag of dit een totaal nieuwe moet zijn of juist een tweedehands. Om je hierbij te helpen de verschillen op een rij.

Wél een gloednieuwe SUV
Wanneer je echt een liefhebber van auto’s bent is er niets leuker dan een auto helemaal zo samen te stellen dat hij helemaal voldoet aan jouw wensen. Dit kun je alleen wanneer je een gloednieuwe SUV aanschaft. De kosten hiervan zijn wellicht wat hoger dan bij een occasion maar het plezier ook. Houd er wel rekening mee dat het enige tijd kost voordat je auto dan helemaal af is. Heb je deze tijd niet, dan is een tweedehands praktischer. Een nieuwe auto is niet alleen voor de liefhebber een goede keuze, het kan ook een voordelige keuze zijn op de lange termijn. Nieuwe auto’s zijn tegenwoordig voorzien van de nieuwste technologie. Door het gebruik van de beste motors zullen de brandstofkosten heel laag zijn en ook zal het schelen in zaken als de belasting die je moet betalen. Dat je met zo’n elektrische auto inlevert op vermogen en comfort? Zeker niet. Ook een mooie SUV is vandaag de dag al gewoon verkrijgbaar in een elektrische variant. En het voordeel is daarnaast ook; de garantie krijg je er gratis bij!

Tweedehandsauto
Wanneer je echt verstand van auto’s hebt en/of een beperkter budget, dan is een occasion kopen ook vaak een prima keuze. Zorg er wel voor dat je de auto bij een erkende dealer koopt zodat deze er ook nog even zijn blik op heeft kunnen werpen. Zelf weinig zicht op welke SUV je wel of niet moet kopen? Dan is het meenemen van iemand die dat wel heeft aan te raden. Wanneer je een occasion bij een betrouwbaar bedrijf koopt zul je vaak wel garantie krijgen, bij een aankoop van een particulier reikt deze garantie vaak niet verder dan de deur! Houd hier rekening mee en calculeer dit risico in.

Het is dus een persoonlijke keuze die samenhangt met de wensen en het budget wat een goede keuze is voor jou; nieuwe auto of occasion. Schroom echter niet om eerst iets meer te investeren in een SUV, dit betaalt zich later vaak dubbel en dwars uit!