Hoe nog mobiel blijven bellen in dure tijden? Hier dé tips!

Hoe nog mobiel blijven bellen in dure tijden? Hier dé tips!

30-01-2023 (15:35) - Lifestyle

Het openen van de bankapp is vandaag de dag steeds spannender aan het worden. Een meevallertje is schaars, de tegenvallers daarentegen zijn er volop. De boodschappen worden nog steeds duurder, de gasprijzen blijven voorlopig wel hoog staan (al lijken we het hoogtepunt gehad te hebben) en dan hebben we het nog geen eens over de inflatie wat betreft andere zaken gehad. Daarom is het fijn om op iedere kostenpost te besparen waar dat mogelijk is. Mobiel bellen is zo’n kostenpost waar een besparing vaak wel welkom is, iedere maand wordt dit bedrag immers weer afgeschreven en het is vaak serieus geld. Hoe je de kosten van mobiel bellen beperkt zonder dat je inlevert qua kwaliteit? In dit blog tips hiervoor.

Gebruik je telefoon langer

Vaak wordt er na de twee jaar dat je een telefoonabonnement hebt afgesloten, je een aanbod gedaan om een nieuwe telefoon uit te zoeken. Ga je niet op dit aanbod in, dan zal je huidige abonnement waarschijnlijk overgaan in een Sim only abonnement bij je huidige provider. Maar realiseer je wel dat dit vaak niet een goedkoop sim only abonnement is. Er zijn vaak aanbieders die gespecialiseerd zijn in goedkope en flexibele sim only abonnementen. Na die twee jaar van je oude en dure abonnement, mag je namelijk kosteloos overstappen. Maak hier dan ook direct gebruik van en sluit een nieuw en goedkoop sim only abonnement af in combinatie met je huidige toestel en je zult je maandlasten acuut zien dalen! Dat wil toch iedereen?

Net niet nieuw, is dat erg?

Een nieuwe telefoon kopen is een dure aangelegenheid, zeker wanneer je voor de bekende merken en de laatste release gaat. Hier is echter ook een alternatief voor, namelijk wel een bekend merk maar niet het allerlaatste model. Vaak zijn deze al veel goedkoper, de prijzen dalen snel na een nieuwe release. Helemaal voordelig ben je bezig wanneer je bijvoorbeeld voor de iphone 11 refurbished gaat. Dit is een iPhone die gewoon nog een ronde meegaat, maar wel verkocht wordt door een erkend bedrijf. Zij checken het voor jou op gebreken, zowel op de buitenkant maar ook van binnen. Niet de risico’s van tweedehands maar wel de prijs. Dus op de vraag of net niet nieuw erg is, is het antwoord volmondig ‘nee’!

Kortom, zelfs wanneer je verslingerd bent aan Apple en Samsung en je niet wilt inleveren op kwaliteit kun je gewoon blijven bellen met een goede mobiel. Maar wel met lagere kosten!