In 2022 staan deze opvallende woontrends centraal

11-03-2022 (15:50) - Lifestyle

Het begin van een nieuw jaar heeft altijd een bepaald effect op mensen. Zo willen we ineens goede voornemens hebben en begint menig Nederlander in de eerste maand van een nieuw jaar met een grote schoonmaak.

 

De drang om je woning aan te pakken of te veranderen, komt ook veel voor. Herken je dat en heb je zin om je woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte in je huis te vernieuwen? Check dan de meest opvallende woontrends van 2022 in dit artikel met onder andere ronde vormen, een randloos toilet en duurzame materialen.
 

Badkamer als comfortabele serene plek

De meeste mensen denken niet aan de badkamer als ruimte om als eerst aan te passen. Toch zal het je verbazen hoeveel tijd we eigenlijk doorbrengen in de badkamer. Daarom is het belangrijk om van deze ruimte een rustige en serene plek te maken. Nu we door de pandemie meer vanuit huis werken en veel thuis zijn, voelt de badkamer als een plek waar je je even terug kunt trekken. Die rust en reinheid zien we sowieso terug in de rest van het interieur in 2022. In de badkamer creëer je dat met lichte kleuren, ronde vormen en randloze meubels, zoals een randloos toilet. Combineer dat met natuurlijke materialen, een paar grote planten en je hebt een badkamer als een soort oase van rust.
 

Ronde vormen in huis als de woontrend van 2022

Over die ronde vormen gesproken; die gaan we sowieso veelvuldig terugzien in huis dit jaar. Denk hierbij aan ronde wanddecoratie en overige decoratie, maar ook zeker aan ronde meubels. Hoe mooi is een ronde tafel of een ronde poef in een moderne inrichting? Of pak het helemaal anders aan en ga voor een bijzondere ronde kast of een ander meubelstuk dat normaal gesproken niet zo snel in een ronde vorm te zien is. Ronde vormen worden over het algemeen vaak gecombineerd met zachte stoffen en natuurlijke, rustige tinten. Op de een of andere manier is een combinatie van dat alles een hele rustige basis voor een fijn en modern interieur.
 

Duurzaamheid blijft de trend in huis

Dit jaar blijven we ook massaal kiezen voor duurzame toepassingen en meubels gemaakt van duurzame materialen in huis. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om iets te doen aan duurzaamheid. Hoe kan dat beter door te kiezen voor zonnepanelen of voor een kast kopen die gemaakt is van duurzaam hout? Je kunt duurzaamheid op verschillende manieren doortrekken in je huis en tuin. Kijk hierbij altijd naar energiebesparende toepassingen, natuurlijke materialen en stoffen en groene oplossingen. Extra leuk: wat dacht je ervan om je eigen duurzame moestuin op te zetten? Op de manier kun je deels zelfvoorzienend en sustainable leven.
 

Smart home toepassen in je woning

Als er iets is dat ook absoluut niet meer mag ontbreken in een moderne woning dan is het smart home. Smart home apparaten, ook wel domotica genoemd, maken je leven thuis makkelijker en vooral meer comfortabel. Er is van alles mogelijk op het gebied van smart home. Denk bijvoorbeeld aan het op afstand besturen van je verwarming of verlichting. Of zet de oven alvast aan terwijl je nog in bed ligt; gewoon via een app op je mobiele telefoon. Smart home apparaten zijn daarnaast zo ontwikkeld en geproduceerd dat ze heel goed passen in een modern interieur. Ze zien er stijlvol uit en zijn vaak klein of onopvallend in omvang. Heb jij er alles kennis mee gemaakt?