Kinderen bepalen waar het geld van Kinderpostzegels naar toe gaat

29-11-2023 (11:52) - Lifestyle

Honderden basisschoolleerlingen hebben de afgelopen maanden samen bepaald waar Kinderpostzegels extra geld aan moet besteden. Dat geld komt uit de Kinderportemonnee, een speciaal fonds van Kinderpostzegels dat dit jaar is opgericht en waarvoor kinderen zelf een bestemming mogen kiezen.

Met dit initiatief denken kinderen niet alleen mee, maar beslissen ze ook waar het geld van Kinderpostzegels naar toe gaat. Met een ruime 85 procent kozen zij voor twee grote thema’s: armoede en problemen thuis. Vooral kinderen die niet kunnen meedoen doordat er in hun gezin weinig geld is of andere grote problemen zijn, moeten extra hulp krijgen, vinden zij. Ook vroegen ze extra aandacht voor kinderen waarvan ouders gaan scheiden.

Sofie Vriends, directeur Kinderpostzegels: “Wij steunen deze keuze zeker. In Nederland groeit namelijk 1 op de 12 kinderen op in armoede en 1 op de 4 kinderen in Nederland heeft een ouder met een verslaving of psychische problemen. Samen met onze partners kunnen we het geld uit de Kinderportemonnee aan deze belangrijke thema’s besteden.”