Koningsdag activiteiten zoeken met Nextdoor

25-04-2023 (10:15) - Lifestyle

De rommelmarkt tijdens Koningsdag blijft het meest populair (67%) blijkt uit een peiling van Nextdoor, een platform dat buren met elkaar verbindt. De inflatie lijkt de verkopen op de rommelmarkt niet te beïnvloeden, maar een op de vijf is voorzichtiger met geld uitgeven. Toch hoopt ruim een derde vanwege de inflatie wel een goede deal te scoren.

Nederland kent verschillende tradities op Koningsdag. Een bezoekje brengen aan de vlooienmarkt blijft een favoriet (67%). Een live optreden bezoeken (25%) of naar een buurtfeest  (21%) zijn andere populaire activiteiten buiten de deur. Toch blijft ook een groot deel van de Nederlandse buren thuis, bijvoorbeeld om het koningshuis op tv te kijken (25%). Niet alle tradities zijn populair. Zo laat 62 procent weten dit jaar de vlag niet uit te hangen. Wel blijft een andere traditie, het eten van een tompouce, in stand gehouden. Het is en blijft de favoriete koningsdagsnack van 46 procent van de buren.

Nextdoor

Met de evenementenkaart van Nextdoor kun je naar Koningsdag activiteiten zoeken of er zelf een aanmaken.
Nextdoor is een buurtnetwerk waarmee je alles uit de buurten haalt die voor jou belangrijk zijn. Het is hun doel om een vriendelijkere wereld te creëren waarin iedereen een buurt heeft om op te bouwen.