Mañana Mañana presenteert podium Kakofonia

19-04-2023 (10:30) - Lifestyle

Mañana Mañana blijft verbreden en verdiepen. Met dit nieuwe, achtste podium genaamd Kakofonia wil het festival haar bezoekers verrassen en liefhebbers van elektronische muziek aantrekken. Kakofonia wordt de plek voor non-stop elektronische muziek, afgewisseld met spontane jamsessies. Dit podium is een aanvulling op het totaalprogramma van het festival in de bossen rondom Kasteel Oolde in Laren (Gld.).

Net als op de rest van het festival vinden bezoekers straks in Kakofonia artiesten die staan voor originaliteit, creativiteit en kwaliteit. Het wordt een evenement van DJ-sets en jamsessies, eindigend met een lichtshow. Acts met synthesizers en draaitafels krijgen in Kakofonia ruimte om het publiek van Mañana Mañana te verrassen met nieuw geluid. Met Kakofonia stijgt het aanbod van Mañana Mañana van zeven naar acht podia. Hiermee slaat het festival een nieuwe weg in, want elektronische muziek krijgt nu een eigen plek op Mañana Mañana.

Samenwerken in het verre oosten

Voor het ontwikkelen van Kakofonia ging Mañana Mañana de samenwerking aan met muzikantencollectief Colored Monkey en het Harmonic Waves Soundsystem, beide vooral actief in Oost-Nederland. De eerste club is verantwoordelijk voor de jamsessies. Het Harmonic Waves Soundsystem levert straks het diepe, zware geluid van Kakofonia. Het collectief achter het soundsystem vormt een deel van de DJ line-up. In nauwe samenwerking met beide partijen werd het hele concept, de line-up, de aankleding en de zinnenprikkelende lichtshow uitgewerkt. Nienke Penterman, programmeur van de festivals van de Feestfabriek Alles Komt Goed B.V., de organisatie van Mañana Mañana: “Met de komst van Kakofonia willen we het programma van Mañana Mañana een extra energieboost geven. De jongens en meisjes van Colored Monkey en Harmonic Waves Soundsystem hebben jarenlange ervaring in het organiseren van jams en dancefeesten in het oosten van Nederland, dus met deze samenwerking zijn we ervan overtuigd dat Kakofonia een succes wordt op Mañana. De combinatie van elektronische muziek en livemuziek voegt meer diepgang, creativiteit en een nóg groter verrassingselement toe aan het festival!”

Line-up Kakofonia

De line-up van Kakofonia bestaat uit Bastian Benjamin (Electronica/Breakbeat), ITSHE (Drum & Bass/Hiphop), Nerds With Acid (Underground Acid), MARTH (Melodische Electro/Beats), Stellar Wave (Elektro/Spacerock), Rens, Jaïr & Ome Uncle (Elektronische Rap/Pop), Acoustick (DidgereeTrance), KRACHT (techno), NABER (Elektro/Analoge Synth), Jaro (Chillbeat), Kronische VermoeidHEIT (Live techno), Blaaskaak & Joey Lou present MAULKORB (Brass meets elektro), MonkeyJam (live jams door leden van het Colored Monkey collectief) en vanuit het Harmonic Waves Soundsystem-collectief: DJ Ananas (Reggae/Dancehall/Afrobeat), DJ Trap (UK Bass/Garage/Drum ’n Bass), Sistah Glittah (Energieke Female Bass), Tom van den Hurk (Afrobeat/Afrohouse/Reggae/Dub), Coolio Iglesias (Brass meets elektro) en Rave Train (rave).