Manieren om je werk en privé gescheiden te kunnen houden

Manieren om je werk en privé gescheiden te kunnen houden

04-09-2024 (15:48) - Lifestyle

Als je een eigen bedrijf hebt, of je bent werkzaam in een groot bedrijf, dan is het natuurlijk van belang dat je veel voor je bedrijf inzet. Het liefste wil je al je tijd investeren in je bedrijf, maar je hebt als het goed is ook nog een privéleven dat je moet onderhouden. Daarom is het van belang dat je weet hoe je je werk en privé gescheiden kunt houden. Hieronder lees je precies hoe je gemakkelijk je werk en privé gescheiden kunt houden, zodat je lekker aan het werk kunt en ook kunt ontspannen waar dat nodig is.

1. Gebruik een vast telefoonnummer zoals een 085 nummer

Om te beginnen moet je natuurlijk voor beide werelden bereikbaar kunnen blijven. Toch is het wel prettig om maar één toestel te hoeven gebruiken. Zo heb je natuurlijk je eigen mobiele telefoonnummer, maar je kunt op hetzelfde mobieltje ook gebruikmaken van een 085 nummer. Op die manier is het voor jou gemakkelijk om werk en privé gescheiden te kunnen houden. Je hebt namelijk een 06-nummer waarmee je te bereiken bent door vrienden en familie. Tijdens werkuren, kun je het 085-nummer inschakelen. Mocht je een telefoontje ontvangen dan weet je precies of het voor zakelijk of privé is, dit weet je door middel van nummerweergave. Zo heb je gemakkelijk een zakelijk nummer op mobiel. Je bent met een 085-nummer altijd en goed bereikbaar, het maakt dus niet uit of je onderweg bent of op kantoor zit. Het zakelijke nummer kun je in- en uitschakelen op gewenste tijdstippen. Op die manier kun je tijdens je vrije uren niet gestoord worden door werk. Ideaal dus!

2. Pas op voor werkdruk

Daarnaast is het ook goed om zelf op te letten op werkdruk die een bedrijf je kan geven. Ook als je zelfstandig ondernemer bent kun je te maken krijgen met werkdruk. Het is van belang dat je hier op gaat letten, zodat je in je vrije tijd echt kunt ontspannen en dat je tijdens je werkuren het werk kunt gaan doen. Werkdruk kun je goed managen via een juiste planning. Op die manier krijg je al het werk gedaan wanneer dat nodig is. Neem ook geen werk mee naar huis, dit kan alleen maar zorgen voor extra stress.

3. Activiteiten na werktijd

Als laatste is het natuurlijk heerlijk om ook activiteiten te plannen voor wanneer je niet aan het werk bent. Zo kun je je werk helemaal loslaten en kun je je daadwerkelijk focussen op je privé. Ga bijvoorbeeld een keer naar een restaurant, pak een film in de bioscoop of spreek af met je vrienden voor een bakje koffie. Plan deze activiteiten wel naast je werk in. Op die manier kun je zakelijk zijn wanneer dat nodig is en activiteiten plannen in je vrije tijd.