Met deze tips kun je jouw creativiteit weer een oppepper geven

12-07-2023 (20:48) - Lifestyle

Creatief zijn is belangrijker dan je denkt. Door creatief te zijn kun je nieuwe ideeën opdoen, kun je je beter concentreren, kun je oplossingsgericht denken en dat kan weer zijn vruchten afwerpen op bijvoorbeeld de werkvloer. Toch kan het zijn dat je op een gegeven moment een punt bereikt waar die creativiteit wel weer even aangewakkerd mag worden. Een aantal tips die je kunnen helpen om die creativiteit weer een oppepper te geven, zetten we hieronder voor je op een rij.

Tip 1. Ontdek een nieuwe hobby waar jij creatief van wordt

Een hobby is een van de vele tips die je kunnen helpen om je creativiteit weer een boost te kunnen geven. Een hobby kan meerdere vormen aannemen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan fotograferen: dit is een hobby die je in principe op ieder moment van de dag kunt uitvoeren. Hoe vaker je het doet, hoe creatiever je wordt en hoe meer ideeën er in je naar boven komen. Zo kun je portretten of stilleven fotograferen, maar je kunt natuurlijk ook naar het bos om daar mooie natuurfoto’s te schieten. Bovendien is het ook leuk om deze hobby uit te breiden met een verbeterde camera, een statief, een flitser én meer. 

Tip 2. Geef jezelf de tijd en rust

Wanneer je jouw creativiteit een oppepper wil geven, denk je wellicht meteen aan dat je de potloden erbij moet pakken of dat je moet gaan schilderen. Toch hoef je dit niet per se te doen om creatiever te worden. Het is namelijk ook heel belangrijk om jezelf wat tijd te gunnen. Tijdens zo’n momentje van me-time kun je even helemaal lekker ontspannen. Bovendien kun je er zelf voor kiezen wat je tijdens zo’n moment gaat doen. Je kunt bijvoorbeeld even helemaal niets doen, maar je kunt ook een spelletje spelen bij een online casino. Je hebt hier bijvoorbeeld veel gokkasten zoals Simply Wild. Met het spelen van een spelletje kun je even jouw gedachten verzetten. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een wandeling maken.

Tip 3. Begeef je in de natuur

Soms kan het zijn dat je thuis even geen concentratie of creativiteit kunt opbrengen. In dat geval kan het een goede tip zijn om even uit huis te gaan. Ga bijvoorbeeld eens naar een bos bij je in de buurt en maak hier een wandeling. Tijdens dit momentje kun je even genieten van de rust om je heen, op de knisperende bladeren en het getjilp van de vogels na. Wanneer je dan weer thuis komt, is de kans groot dat je weer een boost van creativiteit ervaart. Je kunt natuurlijk ook gaan joggen of mountainbiken in het bos. Ga in ieder geval niet stilzitten, want daardoor word je niet per se creatiever.

Tip 4. Wees daadwerkelijk creatief

We benoemden net al even kort dat je niet per se de potloden en verfkwasten erbij moet pakken om creatief te zijn. Maar dit zijn natuurlijk wel activiteiten waarbij je daadwerkelijk creatief moet zijn. Het is daarom ook leuk om eens deze activiteiten wél te ondernemen. En hiervoor hoef je natuurlijk geen echte schilder of kunstenaar te zijn. Wanneer je een momentje aan het schilderen of tekenen bent, wakker je ook weer die creativiteit aan. Bovendien is het nog leuk ook!

Tip 5. Luister muziek

Je kunt ook creatief worden door muziek te luisteren. Je komt wellicht in beweging en komt vervolgens op nieuwe ideeën. Bovendien kan muziek ervoor zorgen dat je aan iets anders gaat denken. Daarnaast kan muziek er ook voor zorgen dat je gaat ontspannen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf muziek te maken. Speel bijvoorbeeld een stukje op de piano of op je gitaar. Zeg maar hallo tegen een creatieve oppepper!