NousLib onderzoekt: hoe open minded zijn Nederlanders op seksgebied?

NousLib onderzoekt: hoe open minded zijn Nederlanders op seksgebied?

25-10-2023 (14:27) - Lifestyle

Sinds vorige maand is er een nieuw datingplatform gelanceerd, genaamd NousLib. In samenwerking met marktonderzoeksbureau Ipsos is er onderzoek gedaan naar hoe open-minded Nederlanders nu eigenlijk zijn op seksueel gebied

NousLib is een dating platform, waarbij er ruimte is om een community te bouwen en ervaringen en verlangens te delen. Zo voeg je vrienden toe, maak je events aan, scroll je door een feed met berichten en foto’s, chat je met andere members, geef je je beschikbaarheid aan via het icoon ‘vrij vanavond’ en kun je andere gebruikers aanbevelen.

Seks is goed voor je welzijn

45 procent van de Nederlanders (die regelmatig seks hebben) experimenteert op seksueel gebied. In de drie grootste steden en randgemeenten Amsterdam, Den Haag en Rotterdam is dit 52 procent.

Onder de Nederlanders die blij zijn met hun seksleven, probeert 63 procent graag nieuwe dingen op seksueel gebied uit. Van de groep Nederlanders die goed in hun vel zitten, experimenteert 52%. Kortom, mensen die openstaan voor nieuwe seksuele ervaringen, zijn vaker tevreden over hun eigen seksleven. Tegelijkertijd zijn mensen die tevreden zijn over hun seksleven, ook vaker tevreden over hun algehele welzijn.

Seksperimenteren

In het noorden is de interesse in BDSM met 18 procent het hoogst. Toch betekent dit niet dat ze daar in alle gevallen open staan voor nieuwe seksuele ervaringen: 68 procent van de mensen uit deze regio heeft nog geen trio gedaan en hier ook geen behoefte aan. Dat is het hoogste percentage van Nederland.

NousLib dook ook in de verleidelijke wereld van seksspeeltjes. Het noorden heeft met 40 procent het hoogste percentage mensen dat seksspeeltjes regelmatig gebruikt of gebruikt heeft. Het zuiden heeft daarentegen met 34 procent de minste interesse in het gebruik van seksspeeltjes dan de rest van Nederland.