Stemmen in het Anne Frank Huis

22-11-2023 (10:58) - Lifestyle

Op 22 november opent het Anne Frank Huis de deuren als stemlocatie. Amsterdammers kunnen van 9.00 – 19.00 uur hun stem uitbrengen in de ontvangsthal en daarna gratis het museum bezoeken. In de aanloop naar de verkiezingen startte de Anne Frank Stichting een campagne over participeren in de democratie, die ze maakte in samenwerking met Roorda Reclamebureau.

Na het uitbrengen van hun stem in de ontvangsthal kunnen Amsterdammers het museum bezoeken, de plek waar Anne Frank zat ondergedoken en haar dagboek schreef.

Tentoonstelling

Momenteel is er de tijdelijke tentoonstelling ‘De familie Frank in Frankfurt am Main, 1929-1933’ te zien, die aan de hand van het verhaal van de familie Frank in Frankfurt de periode belicht waarin Duitsland van een democratisch land in een dictatuur verandert. Aanvullend op de tentoonstelling is een korte animatie te zien, waarin in een aantal ‘lessen’ wordt uitgelegd hoe je je teweer kunt stellen tegen de uitholling van de democratie en de opkomst van autoritair gedachtengoed.

Alle stemmers in het Anne Frank Huis krijgen een rood potloodje met een citaat van Anne Frank erop (verhaaltjesboek, ‘Geef’, 26 maart 1944): ‘Hoe heerlijk is het, dat niemand een minuut hoeft te wachten met de wereld te veranderen!’