Tinder lanceert nieuwe functie ter gelegenheid van Dating Sunday

Tinder lanceert nieuwe functie ter gelegenheid van Dating Sunday

03-01-2023 (13:40) - Lifestyle

Ter gelegenheid van Dating Sunday op 8 januari lanceert Tinder "Intenties", een nieuwe profielfunctie waarmee leden kunnen aangeven waarnaar ze op zoek zijn. Zo kunnen leden bijvoorbeeld aangeven of ze op zoek zijn naar een nieuwe relatie, een scharrel of een vriendschap.

Voor wie nog niet bekend is met Dating Sunday; dit is de drukste dag voor online dating van het jaar met 10% meer singles dan normaal op Tinder, 35% meer swipe-activiteit en 30% meer matches dan op een normale dag. 

Intenties

Om meer waardevolle matches mogelijk te maken, lanceert Tinder de nieuwe functie, waarmee Tinder-leden in hun profielinstellingen kunnen kiezen uit zes opties: 'Langetermijnrelatie', 'Iets serieus', 'Iets casuals', 'Alleen plezier', 'Nieuwe vrienden', 'Weet ik nog niet'. Leden kunnen in de app zien wat potentiële matches op hun profiel hebben geselecteerd en zo betere connecties maken. Leden ontvangen elke week een bericht om te controleren of hun ingevulde intenties nog steeds overeenkomen met wat ze zoeken.

Weet wat je wil

"Deze functie is geïntroduceerd naar aanleiding van een ontwikkeling die we bij onze leden hebben gezien. 72% van de Tinder-leden zegt dat ze op zoek zijn naar iemand die weet wat ze willen. "Intenties" geeft leden meer controle over hun interacties en stelt hen in staat bewuster te matchen." aldus Kyle Miller, vice-president innovatie bij Tinder.