Tinder start samenwerking voor betere veiligheid leden

21-06-2023 (11:12) - Lifestyle

Tinder kondigt een samenwerking aan met het Centrum Seksueel Geweld (CSG), die zich richt op het waarborgen van de veiligheid van Nederlandse Tinder-leden en het ondersteunen van slachtoffers van seksueel geweld door hen de juiste zorg te bieden.

Als onderdeel van de samenwerking start Tinder een educatieve campagne die van 21 juni tot 31 december in-app zichtbaar zal zijn voor alle Tinder-leden in Nederland.

De datingapp zal een in-app Swipe Card tonen aan de leden in Nederland die hen naar de CSG-website zal leiden voor aanvullende informatie. Op de website van het CSG kunnen zij informatie vinden over wat ze kunnen doen na een nare seksuele ervaring. Hier kunnen ze ook vinden hoe het CSG hierbij kan ondersteunen, bijvoorbeeld door het verlenen van forensische, medische en psychologische hulp. Tinder wil ook aandacht vragen voor de telefoonlijn van het CSG (0800-0188), waar slachtoffers 24/7 terechtkunnen.

Gesteund door politie

“Daten zou leuk en gezellig moeten zijn”, zegt Iva Bicanic, directeur van het Centrum Seksueel Geweld, “en meestal is dat ook het geval, maar helaas loopt het soms ook anders af. En voor die schrijnende gevallen willen we het CSG onder de aandacht brengen. Dankzij de samenwerking met Tinder kunnen we mensen die een nare seksuele ervaring tijdens of na hun date ervaren informeren over waar ze snel de juiste hulp kunnen krijgen."

“Veiligheid zowel online en offline is niet alleen de verantwoordelijkheid van de politie maar van de gehele maatschappij”, zegt Caroline Monster, programmamanager seksuele misdrijven bij de Nationale Politie. “Voor diegene die (nog) niet wil praten met de politie is het belangrijk dat er hulp is. Daarom steunt de politie het samenwerkingsinitiatief tussen Tinder en het Centrum Seksueel Geweld.”