Vivera trapt Week zonder Vlees & Zuivel af met Koeien alarm

02-03-2023 (11:12) - Lifestyle

 Aankomende maandag 6 maart om even voor 12:00 uur kun je op elke Nederlandse radiozender koeien horen loeien. Op hetzelfde moment dat in heel Nederland de sirenes worden getest en op de eerste dag van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel vraagt Vivera op deze ludieke wijze aandacht voor het klimaat.

De klimaatproblematiek wordt steeds nijpender en vleesconsumptie, verantwoordelijk voor 25% van de uitstoot van broeikasgassen, is één van de grootste veroorzakers van klimaatverandering.1 Daarom vraagt Vivera aandacht om minder vlees en meer plantaardig te eten. Dit doen ze door de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel af te trappen met een loei-alarm op elke radiozender in Nederland. 

Vlees minderen heeft een enorm positieve impact. Als de 54 rijkste landen minder vlees eten (80% minder vlees, volgens het EAT-lancet dieet) kunnen de klimaatdoelstellingen van Parijs binnen één jaar worden gehaald.2 Het eten van plantaardige alternatieven is dus de snelste en makkelijkste oplossing om klimaatverandering tegen te gaan. Het eten van rundvlees heeft de grootste impact als het gaat om vleesconsumptie. Het houden van vee zorgt voor veel broeikasgas, hoog waterverbruik en er is veel ruimte nodig voor verbouw van veevoer. Om over de stikstofproblematiek nog maar niet te spreken.

Plantaardig alternatief voor rundvlees

Daarom lanceert Vivera een nieuw plantaardig alternatief voor rundvlees. “We willen aandacht vragen en een oplossing bieden met een nieuw plantaardig alternatief voor rundvlees. Onze nieuwe No Beef-reepjes zijn de perfecte rundvleesvervanger, makkelijk te bereiden en passen in vele gerechten. Zo hopen we vele Nederlanders te helpen om vaker plantaardig te eten. Als we met zijn allen iets minderen in onze vleesconsumptie, maken we al zo’n groot verschil.” aldus Karin Löwik.