Vuurwerkbranche stopt met vuurwerk en start met ‘vierwerk’

Vuurwerkbranche stopt met vuurwerk en start met ‘vierwerk’

08-12-2023 (13:40) - Lifestyle

De vuurwerkbranche, verenigd in de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN) en Vuurwerkcheck, stopt met vuurwerk en start met ‘vierwerk’. Dit is een nieuwe term die aanduidt dat het gaat om het veilig en stabiel siervuurwerk dat in Nederland slechts drie dagen per jaar verkocht en acht uur per jaar afgestoken mag worden.

De vuurwerkbranche heeft het nieuw geïmporteerde siervuurwerk anders ontworpen en geeft een stabiliteitsgarantie af waardoor letsel verder zal afnemen. Het grondvlak is vanaf nu namelijk breder dan hoog waardoor omvallen verleden tijd is. Dit nieuwe soort siervuurwerk wordt voortaan ‘vierwerk’ genoemd. Daarmee distantieert de vuurwerkbranche zich voor nu en altijd van al het illegale vuurwerk zoals vuurpijlen, knalvuurwerk- en matten en overig zware explosieven waar zij nog altijd mee geassocieerd wordt.

Dat Nederlanders nu al uitkijken naar Oud & Nieuw, blijkt volgens de organisatie uit een rondvraag onder de importeurs en winkeliers. Zij zien namelijk dat consumenten nu al meer hebben besteld in vergelijking met vorig jaar. Daarnaast zien zij ook dat het bedrag dat men besteedt aan het kopen van vierwerk flink hoger ligt.

 www.vierwerk.nl