Wat maakt Duitsland een aantrekkelijk vakantieland?

16-01-2023 (09:00) - Lifestyle

Het is verstandig om zo nu en dan op vakantie te gaan. We leven immers in een jachtige maatschappij. Veel mensen hebben last van chronische stress. Dit kun je voorkomen door zo nu en dan je rust te pakken. Ga bijvoorbeeld lekker op vakantie naar Duitsland.

Het is om meerdere redenen namelijk een bijzonder aantrekkelijk vakantieland. Ga je met de auto? Koop dan wel een milieusticker via Duitsemilieusticker.nl, want anders mag je bepaalde gebieden niet betreden. In deze tekst bespreken we de verschillende voordelen van Duitsland als vakantieland.

Je hoeft niet ver te reizen

Veel mensen zien tegen een vakantie op omdat ze een flink eind moeten reizen. Sommige mensen vinden reizen leuk, maar voor de meeste vakantiegangers is het een noodzakelijk kwaad. Het voordeel van vakantieland Duitsland is de korte reistijd. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. In de eerste plaats is Duitsland om die reden een perfect vakantieland voor een weekendje weg. Denk bijvoorbeeld aan een mooie stedentrip. Ook kun je heerlijk wandelen in de Duitse natuur. Een vakantie naar Duitsland is dus laagdrempelig en daarom is het voor veel Nederlanders een populair vakantieland.

Gemakkelijk communiceren

Een ander voordeel van Duitsland als vakantieland, is dat je gemakkelijk kunt communiceren met de mensen. Veel Nederlanders spreken namelijk een woordje Duits. Dit komt omdat Duits een verplicht vak is binnen ons onderwijssysteem. Daarnaast lijkt de Nederlandse taal erg op de Duitse taal. Je kunt jezelf dus gemakkelijk verstaanbaar maken. Ook wanneer je geen talenknobbel hebt. 

Prachtige natuurgebieden

Duitsland kent ook prachtige natuurgebieden. Lekker wandelen door de natuur kent verschillende voordelen. In de eerste plaats zorgt het voor geestelijke rust. Tijdens een mooie wandeling door de natuur leer je namelijk relativeren. Je bekijkt alles vanuit een ander perspectief en je dagelijkse zorgen verdwijnen even. Daarnaast is wandelen ook goed voor de gezondheid. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat het goed is voor de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Ook is het goed voor de bloedvaten.

Er zijn verschillende aantrekkelijke natuurgebieden in Duitsland. Het leukste gebied is afhankelijk van je voorkeur. Ben je het type dat het leuk vindt om veel groen te zien tijdens je wandeling? Ga dan voor een wandeling door een van de vele nationale parken. Vind je het leuker om over de bergen te lopen? Dan kun je bijvoorbeeld een reis naar de Duitse Alpen boeken.

Leuke uitgaansgelegenheden

Ben je het type dat het leuk vindt om uit te gaan? Ook dan is Duitsland een geweldig vakantieland, want er zijn verschillende aantrekkelijke uitgaanssteden. Berlijn wordt gezien als een van de leukste uitgaanssteden van Europa. In de eerste plaats is het leuk voor mensen die van standaard uitgaan houden. Er zijn immers genoeg bruine cafés met lekker bier. Houd jij van alternatieve clubs? Ook dan zit je goed in Berlijn, want daar zijn er veel van. 

Naast Berlijn zijn er overigens nog meer aantrekkelijke uitgaanssteden. Denk aan München, Keulen en Düsseldorf. 

Veel bezienswaardigheden

Duitsland kent een rijke cultuur en om die reden zijn er ook veel bezienswaardigheden. Ben je het type dat het leuk vindt om kerken te bezoeken? Dan is Duitsland een interessant land, want je vindt er verschillende soorten religieuze gebouwen. Ben je gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog? Ook dan is het geen slecht idee om Duitsland te bezoeken. In Duitsland wordt namelijk veel aandacht aan het oorlogsverleden besteed. Je vindt er in de eerste plaats interessante oorlogsmusea. Daarnaast kun je ook met een gids door interessante gebieden lopen. 

Een goede voorbereiding is belangrijk

We hebben in de voorgaande alinea's de verschillende voordelen van een reis naar Duitsland besproken. Je hebt nu ongetwijfeld zin om direct een vakantie te boeken! Dit is geen slecht idee, maar we raden je wel aan om je goed voor te bereiden. Ga je op vakantie met de auto? Lees dan eerst de website van de ANWB door.

Daar vind je namelijk meer informatie over je reis naar Duitsland. Je leest daar meer over de verkeersregels in Duitsland, maar ook over de verschillende verzekeringen. Het is immers handig om voor je reis een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Vaak geldt de basisverzekering wel, maar heb je bijvoorbeeld geen recht op een vervangende auto. Lees voor vertrek de polisvoorwaarden goed door.

Conclusie

Je hoeft niet per se op vakantie naar een ver oord. Het gaat immers om de beleving en dan is een Duitsland een zeer aantrekkelijk vakantieland. In dit artikel zijn we dieper ingegaan op de voordelen van Duitsland. Hopelijk hebben we je enthousiast gemaakt!