Welke gietvloeren zijn het meest geschikt voor in huis?

Welke gietvloeren zijn het meest geschikt voor in huis?

23-05-2024 (16:22) - Lifestyle

Loop je al een tijdje met het idee om een gietvloer te laten aanleggen in huis? Dan snappen we heel goed dat je wel een keuze wilt maken waar je niet alleen nu achter staat, maar die je ook over een jaar of 10 nog mooi vindt.Hoewel de meeste gietvloeren tijdloos zijn en dus perfect passen in praktisch iedere stijl, is het wel belangrijk hier even goed over na te denken. De kosten van een gietvloer liggen namelijk gemiddeld een paar euro hoger per vierkante meter dan bijvoorbeeld PVC. Omdat we ons dus heel goed kunnen voorstellen dat je zeker wilt zijn van je beslissing, hebben wij de meest geschikte gietvloeren in huis voor je op een rijtje gezet. Daarbij vertellen we je ook precies waarom het aanschaffen van een gietvloer voor je huis in het algemeen een goede keuze is en waar je op moet letten.

Epoxy gietvloer

Als we kijken naar de vloer die niet alleen het voordeligst is, maar ook flink veel andere voordelen heeft, dan is het wel de  Als we de specialisten van coatingvloer mogen geloven en dat doen we natuurlijk met al hun ervaring zeker, dan zijn deze vloeren ideaal voor intensief gebruik en dus voor in huis. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat deze vloeren soms wat koud en hard aan kunnen voelen en daarom is het aan te raden deze vloer, net als alle andere gietvloeren, te combineren met vloerverwarming. Doe je dit, dan heeft deze vloer eigenlijk geen nadelen als je het ons vraagt.

PU gietvloer

De volgende in de lijst is de PU gietvloer. Deze vloeren zijn net als di van epoxy ontzettend hard en daardoor krasvast en bestand tegen een flink stootje. Deze vloeren worden vaak gebruikt in laboratoria en ziekenhuizen, met name doordat ze bestand zijn tegen chemicaliën. Uiteraard geldt ook voor deze vloer dat de combinatie met vloerverwarming net even zorgt voor wat meer comfort. Al met al dus een prima vloer voor zowel in huis als in andere ruimtes. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Betonvloer

Houd jij van een modern en strak interieur? Kies dan voor een betonvloer in huis. Het voordeel van deze vloeren, is dat ze eenvoudig te onderhouden zijn, omdat ze, net als de rest van de gietvloeren, volledig naadloos en ook krasbestendig zijn. Dit heeft als voordeel dat vuil en andere resten zich niet tot nauwelijks kunnen ophopen, waardoor een aantal keren per week stofzuigen meer dan voldoende is. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat deze vloeren qua prijs wat duurder zijn. Dat is ook de reden waarom deze vloeren van hoogwaardige kwaliteit zijn. Deze vloeren hebben namelijk een veel langere gemiddelde levensduur, waardoor je uiteindelijk minder snel aan een nieuwe vloer toe bent en je dus per saldo op lange termijn goedkoper uit bent, dan wanneer je iedere 5 tot 7 jaar een andere vloer laat leggen.