Witloft-schorten nu ook gemaakt van ingezamelde kleding

23-03-2023 (10:58) - Lifestyle

Witloft, bekend van handgemaakte leren schorten uit Nederland, introduceert een collectie schorten en accessoires gemaakt van ingezamelde kleding in Nederland, België, Denemarken en Duitsland.

In de kledingcontainers wordt een grote hoeveelheid kleding verzameld met als doel hergebruik. Echter, veel gedoneerde kleding is niet meer geschikt om opnieuw gedragen te worden. De nieuwste collectie van Witloft wordt gemaakt van ingezamelde - en vervolgens afgekeurde - kledingstukken van katoen. Met deze volledig gerecyclede katoendraad worden schorten, pannenlappen en ovenwanten gemaakt in vier kleuren: pistache, zand, hemelsblauw en zalm.

Strippen, sorteren en ontrafelen

In de genoemde landen worden de kledingstukken verzameld. De kleding die nog gedragen kan worden, wordt vanuit Nederland doorgestuurd naar partijen die ze weer kunnen gebruiken. Alle items die onbruikbaar zijn, worden volledig gestript. De knopen, ritsen en gaten worden verwijderd. Na een stevig proces van schoonmaken, zijn de stoffen klaar om ontrafelt te worden. Na het ontrafelen, wordt een nieuwe draad gesponnen. Doordat kleding ook per kleur wordt gesorteerd en de draad zijn kleur behoudt, hoeft de nieuwe collectie van Witloft niet opnieuw gekleurd te worden. 

Verkrijgbaar via onder meer www.witloft.com, bij bol.com, Fonq en bij Hanos.