AD en regiotitels starten beweging ‘Denk aan Elkaar’ tijdens Week tegen Eenzaamheid

28-09-2022 (17:07) - Media

Het AD en de aangesloten regionale titels starten de beweging ‘Denk aan Elkaar’ en investeren vanaf nu door het jaar heen in initiatieven en content om mensen met elkaar te verbinden.

Het eerste initiatief is de Week tegen Eenzaamheid van 29 september tot en met 6 oktober. Zo brengen de kranten de komende dagen onder andere verhalen over mensen die anderen om zich heen missen en wat dat met hen doet. Ook kunnen mensen tijdens deze week gratis een kaartje naar iemand sturen en met andere mensen puzzelen via de apps van de kranten.

Rennie Rijpma, hoofdredacteur AD: “Naast het nieuws bij de mensen brengen, koesteren we met het AD en de regionale titels van DPG Media al langer de ambitie om iets betekenisvols te doen met ons gigantische bereik. Het heeft tot een overkoepelende samenwerking geleid rondom de Week tegen Eenzaamheid, met de naam ‘Denk aan Elkaar’. Zo besteden we aandacht aan eenzaamheid en ondernemen we acties om eenzaamheid tegen te gaan. Verder willen we mensen op verschillende momenten in het jaar stimuleren om aan de medemens te denken en een actie - klein of groot - te ondernemen.”

Het initiatief Denk aan elkaar wordt gelanceerd tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Er verschijnen verschillende artikelen en video’s rondom het thema en lezers kunnen gratis een ‘Denk-aan-elkaar-tje’ sturen. In de apps van het AD en de regiotitels is het daarnaast sinds kort mogelijk om met meerdere spelers puzzels te doen. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid is er dagelijks om 17.00 tot 18.00 uur een nationaal puzzelmoment in de app, waarbij de app spelers aan elkaar koppelt om zo samen te puzzelen.  

Foto: Rennie Rijpma, hoofdredacteur van het AD, credits: Shody Careman


Bureaus

Marketing

Economisch