Barbara Wolfensberger opent vernieuwd Mediamuseum Beeld & Geluid

Barbara Wolfensberger opent vernieuwd Mediamuseum Beeld & Geluid

09-02-2023 (10:35) - Media

Het Mediamuseum van Beeld & Geluid is woensdagavond officieel geopend door Barbera Wolfensberger, directeur-generaal Cultuur en Media van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Na een verbouwing van 2,5 jaar is het museum in Hilversum compleet vernieuwd en klaar om vanaf aanstaande zaterdag 11 februari bezoekers te ontvangen.

Sinds de opening van het vorige museum in 2006 is het medialandschap drastisch veranderd. Drie maanden na opening werd YouTube gelanceerd en in de jaren die volgden explodeerde het gebruik van social media door het bezit van smartphones. Van ‘de media bepalen mijn wereldbeeld’ werd het ‘ik bepaal de media en de media bepalen mij’. Genoeg aanleiding voor Beeld & Geluid voor de bouw van een compleet nieuw Mediamuseum dat laat zien hoe media werken en dat de bezoekers even optilt uit hun eigen mediabeleving, door ze er op afstand naar te laten kijken.

Uniek bezoek met mediaprofiel 

Bij binnenkomst in het museum maakt de bezoeker een eigen Mediaprofiel aan via de Mediamuseum-app. Dat Mediaprofiel zorgt ervoor dat je een unieke, gepersonaliseerde museumreis krijgt voorgeschoteld. Een bezoek aan het museum is voor alle bezoekers, vanaf ca. 8 jaar daardoor vooral inspirerende ontdekkingsreis door het medialandschap van toen, nu en de toekomst.
 


Bureaus

Marketing

Economisch