Daniël Lippens en Rick Broers presenteren Dutch Stream Awards

11-10-2022 (16:23) - Media

De vierde en grootste editie van The Dutch Stream Awards (DSA) komt eraan. De DSA beloont elk jaar streamers die volgens publiek en vakjury de beste livestream-producties maken. Vrijdag 21 oktober start de eerste stemronde. De uitreiking wordt op vrijdag 2 december live uitgezonden op Twitch en wordt gepresenteerd door SLAM FM-dj Daniël Lippens en internetbekende Rick Broers.

Rick Broers: "Ik ben enthousiast en hoop vanuit mijn positie als streamer die altijd wel een mening klaar heeft liggen, een waardevolle toevoeging te zijn voor de presentatie van dit evenement dat zich met zowel grote als kleine streamers bezighoudt. Een kleine bonus is dat ik als drievoudig winnaar hierdoor niet meer mee mag doen en dit jaar dus ook niet kan verliezen!"

Twee stemrondes, twee liveshows

Dit jaar bestaat de DSA uit twee stemrondes en twee liveshows, waarin de nominaties en winnaars van de felbegeerde awards worden bekendgemaakt. Nieuw zijn de challenges waarin genomineerde talenten in de maand november kunnen laten zien hoe goed ze zijn en zo extra bekendheid voor hun kanaal kunnen winnen.

Na de eerste stemronde op vrijdag 21 oktober worden de nominaties bepaald. De genomineerden worden op vrijdag 4 november bekendgemaakt. De tweede en laatste stemronde start op maandag 7 november en deze ronde bepaalt de winnaars. De stream waarin de awards worden uitgereikt, vindt plaats op vrijdag 2 december.

Categorieën

Beste Mannelijke Streamer (publiek en vakjury)
Beste Vrouwelijke Streamer (publiek en vakjury)
Beste Stream Overall (publiek en vakjury)
Beste Non Gaming Stream (publiek)
Beste esports Stream (publiek)
Beste Talent (50% publiek / 50% vakjury)
Beste Productie (vakjury)
Beste Talent

Beste Productie-award

De meest begeerde award onder professionele streamers is die voor de Beste Productie. Deze award beloont de streamer die volgens kenners de best geproduceerde streams heeft verzorgd. Een onafhankelijke jury, bestaande uit diverse professionals uit de film-, stream- en gamesindustrie, beoordeelt de streamers op onder andere de kwaliteit van video, audio, stream-integraties, splash screens en chatbots.

Traject Best Talent

Ook dit jaar wil de DSA opkomende streamtalenten een kans geven om door te breken naar de top. In samenwerking met Logitech G en Logitech for Creators wordt er een compleet traject opgezet rond de verkiezing van de ‘Best Talent’ award. Talenten kunnen professionele streamapparatuur, zendtijd op bekende kanalen en advies van professionals winnen. Bij de finale wordt de winnaar niet alleen bepaald op basis van het aantal stemmen, maar voor 50% ook op basis van een juryrapport, zodat ook talenten die nog een klein publiek hebben kans maken op de felbegeerde prijs. De inschrijvingen voor deelname aan de Best Talent Award starten op maandag 17 oktober.

Populair

Vorig jaar keken er meer dan driekwart miljoen mensen via Twitch en social media naar de verkiezingen, die door Blammo, Streamlabs en Logitech georganiseerd worden. Dit gebeurde via het officiële DSA-kanaal en meer dan 170 Twitch-kanalen die de uitreiking uitzonden. Er deden ook ruim 400 meer streamers mee dan in 2020 (180 streamers in totaal). Dat geeft aan hoe groot en populair streaming als vorm van entertainment is geworden. Koos Mooten, Communications Manager bij Blammo Media: "Toen we vier jaar terug met de DSA begonnen, hadden we niet durven dromen dat de verkiezing zo massaal omarmd zou worden door de community. De kijkcijfers stijgen elk jaar en het aantal streamers dat meedoet, groeit hard."


Bureaus

Marketing

Economisch