Dionne Stax maakt gigantische graffiti in Rotterdam voor De Nieuwe Vermeer

Dionne Stax maakt gigantische graffiti in Rotterdam voor De Nieuwe Vermeer

13-02-2023 (15:41) - Media

MAX-presentatrice Dionne Stax heeft haar eigen invulling aan het Meisje met de parel gegeven, in een muurschildering van zeven bij drie meter op de West-Kruiskade in Rotterdam. 

Stax presenteert voor Omroep MAX het tv-programma De Nieuwe Vermeer, elke zondag om 20.25 op NPO1.

Muurschildering

Gehuld in een overall stond de presentatrice begin februari op een hoogwerker in centrum Rotterdam. Samen met kunstenaars Roy Valk en Tim Rodermans werd in vier dagen de muurschildering gemaakt. In een video is te zien hoe dit gebeurde. 

De Nieuwe Vermeer

In De Nieuwe Vermeer brengen creatievelingen en meesterschilders elke week een werk van Johannes Vermeer tot leven. Ook presenteert MAX De Nieuwe Vermeer Podcast, waar zes podcastmakers de werken van de Hollandse meester bespreken. Verder is er een interactief museum waar de werken uit het tv-programma worden opgehangen en is er een online expositie waar mensen een eigen werk kunnen uploaden. De werken uit de eerste aflevering zijn inmiddels te bekijken. Tot slot is er de tweedelige serie MEER VERMEER, waarin bekende creatievelingen hun eigen invulling geven aan een werk van Vermeer. Alles is te vinden op de site


Bureaus

Marketing

Economisch