Gijs Wilbrink nieuwe hoofdredacteur online platform ILFU

Gijs Wilbrink nieuwe hoofdredacteur online platform ILFU

09-03-2023 (15:59) - Media

Gijs Wilbrink is de nieuwe hoofdredacteur van het online platform van ILFU. Vorig jaar april lanceerde het literatuurfestival een nieuw online medium voor literaire fictie die aansluit bij de actualiteit. Er waren minimaal 1000 leden nodig om het platform verder uit te bouwen. Inmiddels hebben zich ruim 1200 mensen aangesloten.

Gijs Wilbrink werkte jarenlang als tech lead bij diverse webdesign en developmentbureaus en is oprichter van Vriend van de Show, het grootste onafhankelijke podcastplatform van Nederland. De literaire wereld is hem ook niet vreemd: hij ontving al een C.C.S. Cronestipendium voor het schrijven van zijn debuutroman De Beesten, die eind vorig jaar is verschenen. Het boek kreeg lovende kritieken.

ILFU wil met het jaarlijkse festival en het online platform ruim baan geven aan fictie. ILFU-directeur Michaël Stoker: "In Gijs hebben we de ideale hoofdredacteur gevonden om het platform verder uit te bouwen."

Naast de inkomsten van 1200 leden kreeg het online platform financiële bijdragen van het Cultuur Innovatiefonds, Fonds21 en cultuurloket DigitAll. Operationele kosten worden betaald met externe financiering, de bijdragen van leden worden geheel besteed aan auteurshonoraria. Er verschenen sinds de lancering 240 bijdragen van o.a. Manon Uphoff, Lisa Weeda, Ilya Kaminski, Louise Glück, Marek Šindelka, Joost Oomen en Philip Huff. De verhalen werden 275.000 keer gelezen of beluisterd. 


Bureaus

Marketing

Economisch