Global wint concessie Alkmaar en Leeuwarden

Global wint concessie Alkmaar en Leeuwarden

11-11-2022 (16:34) - Media

Global Media en Entertainment behoudt haar positie in de markt met een landelijk dekkend netwerk van (D)OOH-objecten door de winst van de exclusieve concessie in Alkmaar en de abri concessie in Leeuwarden. Door het hergebruiken van de huidige objecten en sedumdaken toe te voegen werken de gemeentes en Global aan hun duurzaamheidsplan.

Het contract tussen Global en de gemeentes Alkmaar en Leeuwarden voor de reclame-exploitatie is getekend voor een periode van minimaal 10 jaar.

Het aantal inwoners van beide steden is de afgelopen jaren flink gestegen. Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland en behoort met ruim 125.000 inwoners tot een van de 25 grootste gemeentes in Nederland. Alkmaar is onlangs door het CBS aangemerkt als de vijfde winkelstad van Nederland en telt ruim 110.000 inwoners. Door het behoud van beide concessies is Global de grootste exploitant in de top 100 gemeenten.

Guy Grimmelt, Marketing & Sales Director Global Media en Entertainment: “Ook dit jaar zijn er weer veel aanbestedingen geweest en hebben we ons portfolio in stand gehouden waarmee we het sterkste netwerk in OOH blijven hebben. Leeuwarden en Alkmaar, beiden 100.000+ steden, zijn daarbij zeer waardevol voor nationale zichtbaarheid en dat we dat op een duurzame manier doen is een extra bonus voor ons en onze adverteerders”.

 


Bureaus

Marketing

Economisch