Het Concertgebouw lanceert 25-delige podcast Op Winterreise

25-01-2022 (10:08) - Media

Op 22 maart zingt én speelt bariton Thomas Oliemans Schuberts Winterreise in Het Concertgebouw. Als Concertgebouw Spotlight-artiest laat hij in dit concert en in een 25-delige podcast zijn perspectief en kunnen zien in dit iconische en mysterieuze werk van Franz Schubert. In presentator Gijs Groenteman heeft hij de ideale sparringpartner om zijn verhalen te delen. Samen bespreken zij in deze marathon-podcast alle 24 liederen van Winterreise, voorafgegaan door een uitgebreide introductie.
 
Gijs Groenteman: "Sinds een paar jaar dompel ik me helemaal onder in de klassieke muziek, maar zo diep ben ik er nog niet eerder ingedoken. Ik heb mijn hart verpand aan de Winterreise!" Ondanks de sombere thematiek van Schuberts Winterreise is het werk heel populair. De muziek is tijdloos en weet een groot publiek te raken. Zo bereikte het stuk de nr. 1-positie in de Hart & Ziel-lijst van Radio 4. Thomas Oliemans: "De muziek vertelt het verhaal van een eenzame winterse tocht, een levensreis van een man alleen. Dat verhaal is zo krachtig in tekst en muziek. Dit is muziek die niemand onberoerd laat. En die kracht, die in elk lied zit, daar gaan we naar op zoek in deze podcast!"
 

Het Concertgebouw

Als Spotlight-artiest van Het Concertgebouw voert Oliemans het werk op 22 maart uit tijdens een eenmalig concert in de Kleine Zaal waarbij hij zichzelf zal begeleiden op de piano, een unicum in de uitvoeringspraktijk van de Winterreise.
 
De podcast is vanaf 1 februari te beluisteren via alle podcastplatforms. 

Bureaus

Marketing

Economisch