In 'Blozende Oortjes' tieners in gesprek over seksualiteit

In 'Blozende Oortjes' tieners in gesprek over seksualiteit

25-10-2023 (10:37) - Media

In een nieuwe documentaireserie 'Blozende Oortjes' gaan tieners in gesprek over alles wat met seks te maken heeft. 

Twintig tieners gaan openhartig met elkaar in gesprek over alles waar ze mee te maken krijgen tijdens hun seksuele ontwikkeling. Het zijn gesprekken over de eerste keer, gender, verliefd worden, grenzen aangeven, seksualiteit en alles wat daarbij komt kijken.

Consent

Sep (18) vertelt over de eerste keer dat hij met een jongen zoende en hoe hij zich hierop voorbereidde: ‘Ik heb YouTube tutorials gekeken, ik moest het perfect doen’. Er komen ook actuele en urgente thema’s aan bod zoals dickpics of consent. Want hoe kan je het beste consent vragen als je een stapje verder wil gaan? 'Je gaat toch niet vragen: ’Mag ik aan je borsten zitten?'', zegt Yhaël, terwijl Yildrim het juist wel lief vindt als er toestemming gevraagd wordt.

Seksuele voorlichting

Samen met regisseur Sophie Dros verkennen de tieners deze onderwerpen vanuit het perspectief van de jongeren zelf. Zij onderzoeken de huidige staat van seksuele voorlichting. In de zes afleveringen van 15 minuten praten ze over hun eigen seksuele ontdekking. ‘Blozende oortjes’ is vanaf maandag 6 november wekelijks te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3, en vanaf woensdag 15 november om 22.40 uur bij BNNVARA op NPO 3.


Bureaus

Marketing

Economisch