KINK in gelijk gesteld door bestuursrechter. FM-frequenties opnieuw verdeeld in 2023

KINK in gelijk gesteld door bestuursrechter. FM-frequenties opnieuw verdeeld in 2023

20-07-2022 (15:48) - Media

De door de minister ingestelde noodverlenging van drie jaar voor commerciële FM-frequenties is door de rechtbank van Rotterdam vernietigd.
 
Daarmee heeft de rechter KINK in het gelijk gesteld. Het radiostation KINK was en is van mening dat de verlenging van vergunningen ongegrond en disproportioneel is. De van oorsprong beoogde datum van 1 september 2022, de datum waarop de huidige vergunningen aflopen, is praktisch niet haalbaar, dus komt er een echte noodvoorziening tot 1 september 2023. Voor die tijd dienen de frequenties verdeeld te zijn door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
 
“Wij zijn enorm blij met deze uitspraak”, aldus algemeen directeur Jan Hoogesteijn van KINK. “De noodverlenging van drie jaar was een ongekende en niet te verdedigen afscherming van de radiomarkt. KINK is een serieuze nieuwkomer en kijkt uit naar verdere mededelingen over hoe de overheid de herverdeling vorm gaat geven. We gaan uit van een open en transparante verdeelmethode waarbij het geluid van KINK een eerlijke kans krijgt op distributie via FM, nog altijd goed voor twee derde van de landelijke beluistering”.
 
KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt.
 
Naast KINK is er ook themazender KINK CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren 70, 80 en 90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore. 

Bureaus

Marketing

Economisch