Meta op zoek naar nieuwe generatie content creators in Nederland

Meta op zoek naar nieuwe generatie content creators in Nederland

18-07-2022 (12:30) - Media

Moederbedrijf Facebook en Instagram opent op 18 juni inschrijvingen voor een nieuw programma voor talentvolle en vernieuwende creators in Nederland.
 
Dit nieuwe programma biedt een podium aan opkomend online talent (creators). Het programma start in september 2022 en heeft plek voor 10 diverse en veelbelovende creators uit Nederland die symbool staan voor het volgende hoofdstuk in creatieve online content
 

Vernieuwend en opkomend talent

Van avonturiers tot foodies, van gamers tot fashion-lovers en van muzikanten tot sporters; Meta zoekt creators uit heel Nederland en stelt een lijst op van 10 digital-first ondernemers die hun passie succesvol omzetten in creatieve content op Facebook of Instagram. In het bijzonder focust Meta zich op creators die vernieuwen door middel van tools zoals Reels of die gebruik maken van nieuwe formats in AR en VR.

De 10 talenten uit Nederland sluiten zich aan bij creators uit 13 verschillende landen die in de spotlights worden gezet om mensen wereldwijd te inspireren. Naast toegang tot speciale creator events en inspirerende sessies ontvangen zij een financiële bijdrage die bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor betere apparatuur of editing software om zo nog meer mensen te kunnen bereiken met interessante content.

Heiko Hebig, manager voor opkomend talent bij Meta in de Benelux: “Creators vormen de cultuur op onze platformen en zijn de drijvende kracht achter de passie en creativiteit die we zien in onze apps. We blijven dan ook investeren in de creator economy; van de 1 miljard dollar voor creator-programma’s tot het continu optimaliseren van verdienmodellen voor deze groep. Met de Creators of Tomorrow hopen we ook opkomend online talent vanuit Meta te stimuleren en inspireren. Ik verheug me erop om op zoek te gaan naar creators die de belofte vormen voor de toekomst en kijk ernaar uit om hen te ontmoeten.”
 
Aanmelden kan via www.creatorsoftomorrow.nl.

Bureaus

Marketing

Economisch