MMA en NVJ organiseren derde Mag Inspiration Day

27-06-2022 (17:51) - Media

Vrijdag 4 november aanstaande vindt de derde editie van de Mag Inspiration Day plaats in B.Amsterdam, hét evenement voor magazinemakers. De organisatie is wederom in handen van de Magazine Media Associatie (MMA) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).
 
De samenwerking vond eerder plaats in 2018 en 2020 en is opgezet om magazineprofessionals de gelegenheid te bieden een dag lang kennis en inspiratie op te doen over de magazinebranche.
 
Magazinemakers worden tijdens de Mag Inspiration Day bijgepraat over de nieuwste mediatrends, kunnen netwerken en zich laten inspireren door binnen- en buitenlandse topsprekers. De belangrijkste pijlers van de branche staan hierbij centraal: redactie en vormgeving, zowel in print als digitaal.
 
Nieuw dit jaar is dat de dag zal worden afgesloten met de uitreiking van drie Mercurs: voor Magazinemerk, Reportage en Artdirection. Deze categorieën sluiten direct aan bij de bezoekers van de dag en hun dagelijkse werkzaamheden. Tijdens het programma zullen er sessies gewijd worden aan de genomineerde cases en op de locatie wordt het genomineerde werk geëxposeerd. Meer informatie over het programma en de kaartverkoop volgt na de zomer.
 
Thomas Bruning, algemeen secretaris NVJ: “Investeren in jezelf, dat is in een snel veranderende mediawereld broodnodig. Bladenmakers worden blij van deze dag. Met geweldige voorbeelden uit binnen- en buitenland en collega’s uit alle hoeken van het vak. We zijn er als NVJ trots op dat we dit onze journalistieke collega’s kunnen bieden.”
 
Harriët Schrier, directeur MMA: “Met de Mag Inspiration Day willen we de uitwisseling van kennis en inspiratie binnen de magazinebranche stimuleren én de bezoekers de mogelijkheid bieden tot netwerken. De toevoeging van de uitreiking van drie Mercurs is absoluut een inhoudelijke en feestelijke toevoeging aan het programma.”
 

Bureaus

Marketing

Economisch