Nederlandse Oscar-inzending 2023 bekend

07-09-2023 (15:21) - Media

De Nederlandse inzending voor de Oscar's 2023 zijn bekend. De film Sweet Dreams is dit jaar de Nederlandse Oscar-inzending in de categorie International Feature Film.

Nu.nl meldt in ee artikel dat de flm op 22 september de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival in Urecht is, en zal een week later in de Nederlandse Bioscopen te zien zijn. Op 21 december worden de shortlists van de Oscar's bekend gemaakt en op 23 januari de de nominaties voor de filmprijzen. 

Sweet Dreams

De film Sweet Dreams van regisseur en scenarist Ena Sendijarevic en producent Lemming Film gaat over de ondergang van het Nederlandse kolonialisme. Het speelt zich af op een Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk. De Nederlandse suikerfabrikant Jan valt  plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe. Hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. 


Bureaus

Marketing

Economisch