Nieuwe Instituut en Archis gaan samenwerking aan

Nieuwe Instituut en Archis gaan samenwerking aan

14-11-2023 (11:47) - Media

Nieuwe Instituut en Stichting Archis gaan een langdurige verbintenis aan. VOLUME Magazine, het internationale, halfjaarlijkse tijdschrift over architectuur en designcultuur, wordt hiermee een samenwerking tussen beide organisaties.

Vanaf de publicatie van zowel de gedrukte als digitale edities van VOLUME #63 The Not-so-Easy-Guide to Interior Design en VOLUME #64 World Review in december 2023, dient het magazine voortaan als een kruisbestuiving tussen de redactionele inhoud en het onderzoek en de programma's van het Nieuwe Instituut. VOLUME Magazine blijft redactioneel onafhankelijk en onder leiding van de huidige hoofdredacteur Stephan Petermann.

Ideeën platform

VOLUME is een onafhankelijk magazine, dat met twee publicaties per jaar in 45 landen wereldwijd de agenda zet voor architectuur en design. Het hanteert een definitie van architectuur die verder gaat dan 'het maken van gebouwen'; het zoekt naar ontwerpinzichten, pleit voor breder begrip van sociale structuren en zet zich in voor het herstel van de culturele en politieke relevantie van architectuur. Als wereldwijd ideeënplatform dat architectuur op elke manier, overal en altijd wil belichten, vertegenwoordigt VOLUME de uitbreiding van architectonische gebieden en het nieuwe mandaat voor ontwerp.

Samenwerking

De samenwerking tussen het Nieuwe Instituut en Stichting Archis, de uitgever van VOLUME, komt voort uit de overtuiging dat de complexe problemen waar de samenleving momenteel mee wordt geconfronteerd alleen gezamenlijk kunnen worden opgelost. Impact kan worden gemaakt door internationale kruisbestuiving tussen domeinen en sectoren, gekoppelde expertise en het gezamenlijk aanpakken van complexe vraagstukken.

Nieuwe Instituut & Archis

Hoewel dit een nieuwe samenwerking betreft, delen het Nieuwe Instituut en Archis al de nodige geschiedenis binnen de Nederlandse traditie van architectuur, stedenbouw en planning. De voorloper van VOLUME is het voormalige tijdschrift voor Architectuur, Stad en Visuele Cultuur, met een geschiedenis die teruggaat tot 1929. Het diende als een onafhankelijke afdeling van het Nederlands Architectuurinstutuut (NAi), dat op zijn beurt de voorloper is van het Nieuwe Instituut. Nu, bijna twintig jaar later, herstellen de twee organisaties de banden via deze samenwerking.

Nieuwe Instituut en Archis zullen hun eigen middelen in blijven zetten om kennis te verspreiden en discussies te stimuleren. Gezamenlijk zullen de organisaties een reeks lezingen en debatten organiseren op verschillende locaties en werken aan onderzoeksprojecten.

Wereldwijd perspectief

Aric Chen, Algemeen en Artistiek Directeur van het Nieuwe Instituut: "Het Nieuwe Instituut en VOLUME kijken beide naar de wereld door de kritische lens van design en aanverwante disciplines, om zo conventionele opvattingen uit te dagen. Samen kunnen we onze denkwijze, zienswijze en bereik nog verder uitbreiden en daarom zijn we buitengewoon blij met deze samenwerking."

Lilet Breddels, Directeur van de Archis Foundation: "De mogelijkheid om op structurele basis samen te werken met het Nieuwe Instituut biedt VOLUME de ideale combinatie van lokale inbedding en een wereldwijd perspectief. De nieuwsgierigheid van beide teams brengt nieuwe energie en nieuwsgierigheid vrij, die hopelijk snel zichtbaar en gedeeld zal worden.”


Bureaus

Marketing

Economisch