NRC podcast 'Cocaïnekoorts' komt met tweede seizoen

11-01-2022 (13:33) - Media

Het eerste seizoen van de podcast 'Cocaïnekoorts', over drugsbaron Ridouan Taghi, was een van de meest beluisterde en best gewaardeerde podcasts van 2020. In het tweede seizoen staat Piet Costa centraal, de man die door justitie wordt gezien als opdrachtgever van de beruchte martelcontainer in Wouwse Plantage. Hoe groeit een eenvoudige Rotterdammer uit tot kopstuk van de internatonale cocaïnemaffia? Wat zegt dat over hem, maar vooral: wat zegt dat over Nederland?

'Cocaïnekoorts II', dat start op 26 januari, gaat over de sterke groei van cocaïnesmokkel in de periode 2010-2020. Parallel aan deze ontwikkeling komt Roger P. op, alias Piet Costa. Wat doet hij tijdens zijn reizen naar Latijns-Amerika? En hoe wist hij een enorme zending cocaïne op te zetten, ter waarde van honderd miljoen euro? Dergelijke bedragen gaan gepaard met veel belangen. Geweld lijkt bij deze handel onvermijdelijk. Gedurende vijf afleveringen onderzoeken misdaadjournalist Jan Meeus en podcastredacteuren Elze van Driel, Tessa Colen en Felicia Alberding hoe Piet Costa opklimt tot een echte Nederlandse narco. Uiteindelijk leidt dit tot de in 2020 ontdekte martelcontainer, waarvoor Piet Costa de vermeende opdrachtgever was.


Drugsklimaat

De podcast 'Cocaïnekoorts II' werpt nieuw licht op het verhaal van Piet Costa. Extra relevant nu de rechtszaak rondom de beschuldigingen aan zijn adres eind januari inhoudelijk zal worden behandeld in de rechtbank van Amsterdam. Tevens schetst de podcast een gedetailleerd beeld van het (Nederlandse) drugsklimaat en criminele circuit, dat de bezigheden van Costa en Taghi mogelijk maakte.

Vanaf 26 januari is de eerste aflevering van ‘Cocaïnekoorts II’ exclusief te beluisteren in de NRC Audio app. Vanaf 2 februari is dezelfde aflevering te beluisteren op alle bekende podcast-kanalen. Nieuwe afleveringen verschijnen iedere woensdag.

Bureaus

Marketing

Economisch