Ocean Outdoor verlengt contract voor reclamemast Leiden met groene toevoeging

03-10-2023 (13:55) - Media

Ocean Outdoor heeft het contract voor de reclamemast in Leiden met 15 jaar verlengd. Sinds de jaren 90 is Ocean Outdoor actief in en rond Leiden en blijft daarmee haar groeiende portfolio van toplocaties uitbreiden.

Stan Thijssen, Chief Development & Operations bij Ocean Outdoor: "We zijn enorm trots dat we de samenwerking met de gemeente Leiden hebben kunnen verlengen. Bovendien zal één zijde permanent worden voorzien van een verticale tuin, waarmee we onze duurzaamheidsagenda onderstrepen."

Vermindering van schadelijke stoffen

Ocean Outdoor heeft ervoor gekozen om een verticale tuin van meer dan 100 vierkante meter te plaatsen aan de achterzijde van de reclamemast. Deze groene toevoeging heeft een positief effect op de lokale luchtkwaliteit en draagt bij aan een gezonder leefmilieu. De verticale tuin zal ook helpen bij het verminderen van fijnstof en schadelijke stoffen in de lucht, zoals stikstofoxiden (NOx) en vluchtige organische stoffen (VOS). De bladeren van de planten vangen deze deeltjes op en absorberen ze, waardoor de concentratie in de directe omgeving wordt verminderd. Daarnaast zal de verdamping van water door de planten een verkoelend effect hebben op de directe omgeving van deze groene C-zijde, wat de temperatuur ten goede zal komen en beide led schermen zal helpen.

De digitale reclamemast bevindt zich langs de A4 bij Leiden, een stad met meer dan 120.000 inwoners, en langs de N11 richting Zoeterwoude-Rijndijk. 


Bureaus

Marketing

Economisch