Omroep ZWART lanceert politiek programma Stemmingmakers

28-09-2023 (12:46) - Media

Omroep ZWART komt in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen met een nieuw politiek programma genaamd 'Stemmingmakers'. Het is het eerste politieke programma voor jongeren dat op NPO3.nl van start gaat.

Stemmingmakers wil op een laagdrempelige manier aan jongeren uitleggen hoe het politieke systeem in elkaar zit

Het nieuwe programma is te zien op NPO3.nl en het YouTube kanaal van Omroep ZWART. De presentatie is in handen van Yuki Christus, bekend van onder andere de Convo hiphoptalkshow op YouTube. Stemmingmakers wil op een laagdrempelige manier aan jongeren uitleggen hoe het politieke systeem in elkaar zit en wat zij als stemmer kunnen bijdragen aan de maatschappij via de politiek. Omroep ZWART maakt Stemmingmakers in samenwerking met UNSEEN, een community van creatieve makers uit ondervertegenwoordigde groepen.

Jongerenperspectief

In het nieuwe programma worden diverse maatschappelijke en politieke thema’s besproken, van explainers tot interviews met politici, van DENK tot de BBB, benaderd vanuit het jongerenperspectief. Iedere vrijdag is er een nieuwe aflevering van het online politieke programma te zien op NPO3.nl en het YouTube kanaal van Omroep ZWART. Elke aflevering vraagt Yuki een andere gast de kleren van het lijf. Op luchtige wijze wil hij alles weten over bijvoorbeeld nieuwe moties of hun standpunt over het klimaat. De gasten die langskomen zijn politici van partijen uit een breed spectrum, van links tot rechts.

'Akwasi en ik praten al lang over een samenwerking tussen ZWART en UNSEEN. De synergy was daar, het was alleen wachten tot het juiste moment'

Samenwerking met UNSEEN

Stemmingmakers wordt gemaakt door Omroep ZWART in samenwerking met UNSEEN. Younes Douari, Co-Founder van UNSEEN en initiatiefnemer van politiek social media kanaal ‘Represent Jezelf’, is blij met de samenwerking. “Akwasi en ik praten al lang over een samenwerking tussen ZWART en UNSEEN. De synergy was daar, het was alleen wachten tot het juiste moment, en dat zijn de Tweede Kamerverkiezingen. We kijken er erg naar uit om Stemmingmakers samen met de creatives uit de community en met ZWART te maken.”

Stemmingmakers wordt iedere vrijdag om 19:00 uur uitgezonden op NPO3.nl en is ook te zien op het YouTube kanaal van Omroep ZWART. Iedere aflevering duurt ongeveer een kwartier. 

Beeld: Een fragment uit de rubriek 'Ik neem je mee naar de HFC', waar Yuki vanuit een fastfoodrestaurant verschillende stellingen met zijn gasten bespreekt die vooraf aan jongeren zijn voorgelegd


Bureaus

Marketing

Economisch