Online Radio Awards van start

22-06-2018 (16:02) - Media

De stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl starten dit jaar met uitreiking van de Online Radio Awards. Met dit initiatief worden er voor het eerst in de Nederlands radiogeschiedenis prijzen uitgereikt voor ‘internet only’ radiomakers en podcasters.


4 categorieën

De Online Radio Awards worden voortaan jaarlijks uitgereikt aan de beste online radiomakers en podcasters. Er worden Online Radio Awards uitgereikt in de volgende  categorieën:

Beste online radiostation
Beste podcast
Beste online presentator/presentatrice
Beste online radio ambassadeur


Het publiek kan via de website www.onlineradioawards.nl zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. Aan de hand van het aantal stemmen van het publiek zal een deskundige jury de genomineerden bekend maken. De vakprijs voor ‘beste online radio ambassadeur’ wordt door de jury bepaald.


Jury en uitreiking

De jury van de Online Radio Awards 2018 bestaat uit:

Pierre Papa (Radiocoach)

Richard Otto (Tens Media/ uitgever van Spreekbuis.nl)

Peter Contant (Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR)

Isabelle Brinkman(Stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF)

Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)

Op dinsdag 4 september om 17:00 uur worden de winnaars van de Online Radio Awards bekend gemaakt tijdens een feestelijk event in Mediastad Hilversum.


Dichter bij de luisteraar

Peter Contant (voorzitter v-OR): “Er zijn in Nederland zoveel ambitieuze radiomakers die online en via podcasts actief zijn, dat het nu het moment is om hun inspanningen te belonen met publieksprijzen. De v-OR wil hier toonzettend aan verbonden zijn, omdat we de online ontwikkelingen van professionele radio hoog in ons vaandel hebben staan. Als de belangenorganisatie op dit terrein zien we de Online Radio Awards als een kans om online radio en podcasting dichter bij de luisteraar te brengen.”


Richard Otto
(Spreekbuis.nl/ Tens Media): “Onderzoekcijfers laten zien dat je met online radio en podcasting niche doelgroepen kan bereiken maar ook massabereik kan genereren. Met de nieuwe technologische ontwikkelingen zijn online radio en podcasts eindelijk volwassen geworden. Met de Online Radio Awards willen we de makers in de spotlights zetten.”


Bureaus

Marketing

Economisch