Second Screen slaat niet aan bij senioren

29-08-2013 (08:04) - Media

Circa een derde van de Nederlanders spreekt het aan om via een second screen aanvullende informatie te krijgen over een televisieprogramma. Vooral hoogopgeleiden vinden een second screen aansprekend (44%). Senioren (55+) lijken voorlopig geen nog toegevoegde waarde in second screens te zien. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van onderzoeksbureau MarketResponse onder ruim 500 Nederlanders.
 
De laatste jaren is de manier waarop er televisie wordt gekeken enorm veranderd. Steeds minder huishoudens raadplegen de traditionele televisiegids, programma’s worden steeds vaker “on demand” gekeken en steeds meer wordt een second screen toegevoegd aan een programma. Programmamakers en zenders willen hiermee de kijker blijven boeien en de beleving rondom het programma vergroten. 
 
Uit het onderzoek blijkt dat het wel degelijk mogelijk is om via een second screen mensen meer te betrekken bij het programma. Ongeveer vier op de tien second screen gebruikers geven aan dat de betrokkenheid bij het betreffende programma verhoogd wordt door gebruik te maken van het second screen. 
 

Bij ruim vijf op de tien second screen gebruikers blijft de betrokkenheid bij een programma op hetzelfde niveau. Voor slechts een beperkt deel van de second screen gebruikers (slechts 6%) neemt de betrokkenheid af en is een second screen een afleiding. 


Reacties

hoe traag kunnen dingen gaan. Alleen in medialand schijnt men nog niet door te hebben dat er geen "senioren' meer zijn. De vroegere senioren mogen werken tot hun +-70ste en blijven dus up to date tot de laatste snik. Los daarvan blijft de mens in general langer gezond, scherper van geest en mondiger. De senior van vroeger is de gewone werkende burger van nu. En net als alle andere mensen scrollen en zappen zij heel wat af en draaien met het grootste gemak (met name 'senioren') programma's de nek om. MAX en Krols partijtje hebben de langste tijd gehad. De senior van vroeger is de meest strijdvaardige van alle mensen geworden. Of hoe een maatschappij kan veranderen als je burgers uitperst. Dat alles maakt ook dat de vroegere senior - nu de 3e generatie genoemd - meer van zich laat horen en niet meer over zich heen laat lopen. Ook niet door de media. Binnenkort komt er een interessant onderzoek naar buiten. Schokkend ook.
edj @ 29-08-2013 16:46 uur

Bureaus

Marketing

Economisch