Stichting Fight Cancer organiseert grootste spinningmarathon ooit

13-03-2023 (14:07) - Media

Stichting Fight cancer, SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment roepen heel Nederland op om 23 maart mee te doen en geld op te halen voor onderzoek naar kanker. DJ’s, bekende Nederlanders en topsporters doen mee aan de actie. Iedereen kan meedoen door te spinnen of te doneren.

In één van de 27 deelnemende SportCity clubs op de spinningset stappen draagt bij aan het doel om een half miljoen euro bij elkaar te etsen. Met deze opbrengsten wordt onderzoek mogelijk gemaakt naar behandelingen op maat voor jongvolwassenen met kanker. Er doen bijna 2.000 mensen mee en de teller staat inmiddels op meer dan 285.000 euro.

Grootste spinningmarathon ooit

Op donderdag 23 maart kan er in één van de 27 deelnemende SportCity clubs 1 of 2 uur gespind worden op de beats van SLAM! Ook niet-leden van SportCity kunnen meedoen. Deelnemers staat een limited edition Spin for Life goodie, hapje en drankje te wachten. Mensen die liever een donatie doen in plaats van mee te spinnen, kunnen via een Tikkie doneren. Ook kan er sponsorgeld worden opgehaald door deelnemers en bedrijven. 

Aftellen vanaf 20 maart

In de SLAM!-studio houden van maandag 20 tot en met donderdag 23 maart diverse bekende gasten een spinningets draaiende. Op donderdag etst SLAM!-DJ Martijn La Grouw vanaf de studio in Naarden naar de centrale locatie op de SportCity club aan de Wibautstraat in Amsterdam voor de officiële opening van de marathon. Vanaf deze locatie wordt tijdens het event een livestream uitgezonden naar de andere deelnemende SportCity clubs. Dj’s die live voor de spinners gaan draaien zijn onder meer La Fuente, WeDamnz en Michael Amani. Tim Senders, die zelf zijn opa verloor aan kanker, is de host van het event en hij spint ook mee. Andere BN’ers die op de ets stappen, zijn tophockeyer Dennis Warmerdam en voetballer Ralf Seuntjens. Het evenement is live te volgen via de radio en te zien op SLAM! TV (via Ziggo kanaal 603 en KPN kanaal 111).

Onderzoek van levensbelang

Stefanie van Rootselaar, directeur Fight cancer: “We hopen met onze 27 lokale evenementen, die samen Spin for Life vormen, zoveel mogelijk mensen te inspireren om mee te doen én te doneren. Kanker raakt helaas nog steeds 1 op de 3 Nederlanders, dus onderzoek is van levensbelang. Samen dragen we met Spin for Life bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.”


Bureaus

Marketing

Economisch